Πεζοδρομείται η παραλιακή Θεσσαλονίκης!

Μετά την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, έρχεται η πεζοδρόμηση και της παραλιακής οδού! Ο νέος δήμαρχος φαίνεται να έχει ως πρώτη προτεραιότητα να κάνει την Θεσσαλονίκη ελκυστικότερη για τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες.


Έτσι αποφασίστηκε αρχικά για κάθε Σαββατοκύριακο πιλοτικά, να κλείνει και να μεταμορφώνεται σε πεζόδρομο η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης. Όπως πρότεινε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κυκλοφορίας Γ. Δημαρέλος, για όλο το καλοκαίρι, η Λεωφόρος Νίκης θα πεζοδρομείται, από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής.

Η πρόταση για την πεζοδρόμηση περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό Βενιζέλου έως το Λευκό Πύργο και θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Ιουλίου. Εφόσον εγκριθεί όπως αναμένεται, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Για εμάς ακούγεται ως ένα πολύ έξυπνο μέτρο για το καλοκαίρι, μιας και η πόλη τα Σαββατοκύριακα μένει άδεια και η παραλιακή θα είναι ακόμη ομορφότερη σαν πεζόδρομος.