Φτιάξε το δικό σου σπιτικό παγωτό! (VIDEO)

Αν ήταν μεγάλη ταλαιπωρία, δεν θα σας βάζαμε καν στον κόπο. Σε μια εποχή όμως που ακόμα και τα παγωτά έχουν ακριβύνει, ίσως το να φτιάξεις το δικό σου παγωτό αποβεί πολύ οικονομικό, πέρα από πρωτότυπο και εντυπωσιακό...
Γιατί οφείλεις να παραδεχτείς ότι αν προσφέρεις στους φίλους σου, στην κοπέλα σου, ακόμα και στους συγγενείς σου ένα σπιτικό παγωτό, θα ανέβεις μερικά level στην εκτίμησή τους. Το μόνο που μένει είναι να μάθεις να φτιάχνεις το παγωτό.


Κατ’ αρχάς μην αγχωθείς με τα υλικά καθώς μπορείς να τα βρεις και στο mini market της γειτονιάς σου. Θα χρειαστείς απλά 1 κούπα γάλα πλήρες, 1 κούπα ζάχαρη κανονική, ένα κουταλάκι αλάτι, 6 αυγά, 2 κούπες κρέμα γάλακτος αλλά και τα υλικά που θα δώσουν γεύση στο παγωτό σου.


Αν θες το παγωτό να έχει γεύση βανίλια, χρησιμοποιείς ένα stick βανίλιας (όπως θα δεις και στο βίντεο) και 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Αν θες σοκολατένια γεύση θα χρειαστείς λίγη σκόνη κακάο και μία μπάρα μαύρης σοκολάτας.


Βήμα 1ο: Προσθέτεις το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζεις στη φωτιά. Εκεί προσθέτεις είτε τη βανίλια είτε τα κομμάτια σοκολάτας και το κακάο για να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνεις το μείγμα για λίγη ώρα και το αφήνεις στην άκρη λίγο να κάτσει.


Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις έξι κρόκους αυγών και προσθέτεις σιγά-σιγά το μείγμα, προσέχοντας να μην ζεσταθούν απότομα τα αυγά και μαγειρευτούν. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.


Βήμα 3ο: Βάζεις ξανά το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύεις ελαφρά σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι το μείγμα να καλύπτει ομοιόμορφα το κουτάλι σου.


Βήμα 4ο: Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτεις την κρέμα (και το εκχύλισμα βανίλιας αν φτιάχνεις παγωτό βανίλια) και ύστερα ρίχνεις μέσα το υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύεις για λίγο μέχρι να γίνει ενιαίο και αφού το σκεπάσεις με μεμβράνη το βάζεις στο ψυγείο για περίπου έξι ώρες.


Βήμα 5ο: Παγώνεις το μείγμα. Εδώ όμως δεν υπάρχει ένας τρόπος αλλά τουλάχιστον τρεις…


Ο εύκολος
Αγοράζεις μια παγωτομηχανή με 20-30 ευρώ και προσθέτεις εκεί το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Ύστερα το βάζεις στην κατάψυξη για μερικές ώρες και σερβίρεις.


Ο χρονοβόρος
Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο ψύξης του παγωτού. Βάζεις το μείγμα για 2 ώρες στην κατάψυξη. Βγάζεις και ανακατεύεις καλά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι νερού που έχουν δημιουργηθεί. Το ξαναβάζεις στην κατάψυξη για μερικές ώρες ακόμα και σερβίρεις με το φόβο να δαγκώνεις και μερικά παγάκια.


Ο μπελαλίδικος
Είναι μια πολύ περίεργη διαδικασία αλλά εγγυάται ωραία και ομοιόμορφη ψύξη. Προσθέτεις το μείγμα αρχικά στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει λίγο. Παίρνεις έναν μεγάλο τενεκέ από καφέ στιγμής και έναν μικρότερο. Στον μικρό προσθέτεις το μείγμα και σφραγίζεις με μεμβράνη και ταινία. Βάζεις τον γεμάτο μικρό τενεκέ στον άλλον και προσθέτεις γύρω από τον μικρό τενεκέ, χοντρό αλάτι και θρυμματισμένο πάγο. Σφραγίζεις και ρολάρεις τον τενεκέ σε μια επιφάνεια για περίπου 20 λεπτά. Αποσφραγίζεις τον μεγάλο τενεκέ, προσθέτεις πάλι αλάτι και φρέσκο πάγο και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Μετά από αυτά τα 40 λεπτά, το παγωτό σου είναι έτοιμο.


Αν δεν κατάλαβες τίποτα, δες τις οδηγίες αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
















 men24.gr