Το Μετρό απομυζεί τη Θεσσαλονίκη

Οι καθυστερήσεις στα έργα του Μετρό, δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και πλήττουν ακόμα περισσότερο την οικονομία της. Αυτό υποστήριξε κατά την συνάντηση του με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης.

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στην μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, λέγοντας ότι τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ ξεκαθάρισαν ότι η Έκθεση θα πρέπει να μεταφερθεί στη Σίνδο, ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κατάσταση του Θερμαϊκού Κόλπου υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης Φορέα Διαχείρισης.

Επίσης, ο κ. Κονακλίδης εξέφρασε στον κ. Τζιτζικώστα τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις του Επιμελητηρίου σε ότι αφορά την δημιουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο αναγκαία τη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι της πόλης. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για ενδεχόμενο η πόλη να διεκδικήσει στο μέλλον το βραβείο της πράσινης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση να διεκδικήσει η πόλη το βραβείο της «πράσινης πρωτεύουσας», η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης -μέσα από τις Μητροπολιτικές της αρμοδιότητες- θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει όλους τους δήμους του νομού και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που απαιτούνται και να διεκδικηθεί με αξιώσεις ο τίτλος.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, θα ζητήσει τη δέσμευσή του για τη μετεγκατάσταση της Έκθεσης στη Σίνδο καθώς και την παρουσίαση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματο, ενώ τόνισε ότι θα μελετήσει την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη δημιουργία φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τον προβληματισμό του τόσο για την πορεία υλοποίησης του μετρό Θεσσαλονίκης όσο και για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.