Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για όσους δεν “αποδράσουν” το τριήμερο

Θα την εγκαταλείψουν οι περισσότεροι, αφήνοντάς τη μόνη να απολαμβάνει τη θάλασσα, τη θέα από τα κάστρα, τους περίφημους ουζομεζέδες και το χόμπι της ράθυμης κατανάλωσης φραπέ! Οσοι όμως μείνουν πιστοί στα θέλγητρά της, θα τους αποζημιώσει, ξεδιπλώνοντας τις χάρες της, απελευθερωμένη από την πολυκοσμία και τις ορδές των αυτοκινήτων.


Η Θεσσαλονίκη τον Δεκαπενταύγουστο μεταμορφώνεται σε μια βιώσιμη πόλη, όπου πεζοί και ποδηλάτες έχουν τον χώρο τους, οι αποστάσεις, ελλείψει πολλών οχημάτων, εκμηδενίζονται και οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν απερίσπαστοι τις ομορφιές της.

Το τριήμερο, για όσους μείνουν τελικά στην πόλη, ξεκινάει…. ποδηλατικά με την ομάδα του BikeRespect να διοργανώνει νυχτερινή βόλτα, με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους, στις 10 το βράδυ. Όπως όλες τις Παρασκευές του Αυγούστου, οι ποδηλάτες ανάβουν φωτάκια, φορούν κράνη και «φορτώνουν» με μουσικές το ποδήλατό τους, με προορισμό τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Αύριο το βράδυ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα «υποδεχθεί» το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με μια μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολής από τους Δρόσο Κουτσοκώστα (τραγούδι, λαούτο) και Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ούτι, τραγούδι). Ανοιχτός για το κοινό της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει και ο χώρος του Επταπυργίου.

Γιορτή νεολαίας στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα γίνει και στον Τρίλοφο του δήμου Θέρμης, με συναυλία από τους “On The Road” και “Forward Five”.

Τον Δεκαπενταύγουστο, στην κεντρική πλατεία Τριλόφου, διοργανώνεται εκδήλωση με παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, κρασιού και άρτου, χορούς από το συγκρότημα του Σωματείου ΑμΕΑ «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης» και μουσική βραδιά με τον Άκη Γούναρη και τους φίλους του.

Εκτός πάντως από τις εκδηλώσεις, οι… εναπομείναντες Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαύσουν την ήσυχη βόλτα τους στην παραλία και στην πλατεία του Λευκού Πύργου ή να επισκεφθούν κάποιο θερινό σινεμά. Μάλιστα, σε κάποιους κινηματογράφους γίνονται και ειδικές τιμές, όπως στο «ΕΛΛΗΝΙΣ», στη Λεωφόρο Στρατού, δίπλα στο Βελλίδειο, όπου κάθε Παρασκευή 2 άτομα μπορούν να δουν μία ταινία, πληρώνοντας μόνο ένα εισιτήριο!
Πηγή:http://thousandnews.wordpress.com