Με ποδήλατο από τη Θεσσαλονίκη στη Στουτγάρδη για τη στήριξη των κέντρων αποκατάστασης υγείας και του Συνδέσμου Καρκινοπαθών

Ποδηλατοδρομία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Στουτγάρδη ξεκινά σήμερα, για τη στήριξη των γερμανικού συνδέσμου καρκινοπαθών και την ευαισθητοποίηση για τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων και χρόνια αρρώστων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γερμανικό ασφαλιστικό φορέα
«Deutsche Rentenversicherung (DRV) Baden Wuerttemberg“ (Γερμανική Ασφάλεια Συντάξεων Βάδη Βυρτεμβέργη). Η ποδηλατοδρομία θα ολοκληρωθεί στις... 10 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης, τη Στουτγάρδη.

«Να δείξουμε τί είναι εφικτό», λέει ο πρόεδρος του φορέα Χούμπερτ Σάιτερς που συμμετέχει στη φετινή 16η ποδηλατοδρομία. Συμμετέχει επίσης και ο υφυπουργός Υγείας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, βουλευτής της γερμανικής Βουλής. Στόχος είναι να καταδειχτεί ότι τα κέντρα αποκατάστασης υγείας συνιστούν σημαντική προσφορά για την επανένταξη αναπήρων και χρόνια αρρώστων στην κοινωνία και την εργασία. Ειδικά για αυτές τις κατηγορίες η άθληση είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής τους, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του ΅Συνδέσμου Καρκινοπαθών Βάδη ΒυρτεμβέργηΆ. Τα έσοδα από τις δωρεές θα διατεθούν στο πρόγραμμα του Συνδέσμου ΅σπορ και καρκίνοςΆ.



Μετά την εκκίνηση των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη ο επόμενος μεγάλος σταθμός θα είναι η λουτρόπολη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας ενώ η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω Σερβίας, Κροατίας και Ουγγαρίας για τη Βιέννη. Από εκεί οι ποδηλατιστές θα συνεχίσουν παραδουνάβια και διασχίζοντας τη Βαυαρία θα καταλήξουν στον τελικό προορισμό, τη Στουτγάρδη.



Ο ασφαλιστικός φορέας DRV-Baden Wuerttemberg καλύπτει 6,6 εκ. ασφαλισμένους και καταβάλλει συντάξεις σε 1,5 εκ. συνταξιούχους.




© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Πηγή: omogeneia.ana-mpa.gr