«Έξυπνα» φανάρια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μέχρι το τέλος του 2011 η εγκατάστασή τους!

Σύστημα πληροφόρησης των οδηγών στους κόμβους των κεντρικών οδικών αρτηριών μέσα στη Θεσσαλονίκη προτίθεται να εγκαταστήσει μέχρι το τέλος του έτους η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Το σύστημα θα είναι ανάλογο με εκείνο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στην εσωτερική περιφερειακή οδό. Σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

«Θα προχωρήσουμε σε νέες συμβάσεις για όλο το δίκτυο της πόλης, με την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών που λειτουργούν σήμερα και τη μετατροπή τους σε “έξυπνα φανάρια”, ώστε να ρυθμίζουν την κυκλοφορία ενιαία και να επιτευχθεί καλύτερη ροή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας» τονίζει στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ηλίας Τσαϊρίδης.

Το νέο σύστημα θα αντιγράψει στην ουσία εκείνο της περιφερειακής οδού, καθώς σε συγκεκριμένους κόμβους, που θα αποφασιστεί ποιοι είναι το επόμενο διάστημα, εκτός της μετατροπής των σηματοδοτών σε «έξυπνους», θα τοποθετηθούν και πινακίδες μεταβαλλόμενων μηνυμάτων σχετικών με την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους ώστε οι οδηγοί να είναι σε θέση να επιλέγουν το δρόμο με τη λιγότερη κίνηση για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Πηγή: newsbeast.gr