Πίστα αναρρίχησης και Paint Ball στο κέντρο!

Τη δική της πίστα αναρρίχησης θα αποκτήσει σύντομα η Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για ένα τμήμα μόνον ενός μεγάλου και πρωτότυπου στίβου εναέριων παιχνιδιών που θα στηθεί στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην κάτω πλευρά του πάρκου της ΧΑΝΘ. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους στο πάρκο, που σήμερα πολλοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκτήσει ζωή.


Στην ανάγκη αυτήν «απαντά» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το μεγάλο πάρκο παιχνιδιών, που εκτιμάται ότι θα προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, αφού είναι κάτι που λείπει από τη Θεσσαλονίκη και κυρίως από το κέντρο της πόλης. Παράλληλα, θα αποτελέσει και τουριστική ατραξιόν, αφού θεωρείται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή η οποία θα παραμείνει στο χώρο, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσής της για τις ανάγκες κάποιου φεστιβάλ ή εκδήλωσης. Το πάρκο αυτό είναι στην ουσία το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει αναλάβει εδώ και μήνες η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.


Τι θα περιλαμβάνει

Ο στίβος εναέριων παιχνιδιών δε θα περιλαμβάνει μόνο πίστα αναρρίχησης. Οι επισκέπτες, μικρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο paint ball (χρωματοσφαίριση ελληνιστί!), αφού θα διατίθεται και τέτοιος χώρος.

Επίσης, έχει προβλεφθεί να κατασκευαστεί μία πίστα για σκέιτ, που τείνει να εξελιχτεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μία παιδική χαρά για τους λιλιπούτειους επισκέπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο θα απασχολούνται τριάντα άτομα, υπάλληλοι του δήμου, που θα εκπαιδευτούν από την εταιρία η οποία θα τοποθετήσει αυτόν το στίβο εναέριων παιχνιδιών.

«Πρωταγωνιστής», βέβαια, εκτός από την πίστα αναρρίχησης, θα είναι και ένα μεγάλο τραμπολίνο, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
Πηγή:agelioforos.gr