Κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας (Ενημέρωση για ΟΛΗ την Ελλάδα)

Πρωτομηνιά με δεκάδες σχολεία κλειστά σε ολη την Ελλάδα

Στο λεκανοπέδιο Αττικής κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του Νομού, επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενώ το πρωί εξασθένισαν οι άνεμοι στις θαλάσσιες περιοχές και διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους...
Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, Αυλώνα, Ανθούσας, Καπανδριτίου, Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Ερυθρών και Βιλλίων μετά από σχετικές αποφάσεις των δημάρχων τους, σε συνεννόηση με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δύο ώρες αργότερα, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Διονύσου, ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία λόγω του παγετού. Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν επίσης τα μαθήματα στα σχολεία στους δήμους Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης.

Στην Κηφισιά, επίσης, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, για να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα λόγω του παγετού.

Γενικά, πιο αργά θα ανοίξουν σε Διόνυσο, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη, Φλώρινα, Γρεβενά και Καρπενήσι.

Στην Ερέτρια δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέχρι στιγμής, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.
Για ειδικές περιπτώσεις, απευθυνθείτε στα κατά τόπους σχολεία τηλεφωνικώς.

Κλειστός για τα οχήματα είναι ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Άγιο Πέτρο, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία και στην λεωφόρο Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών μετά την Κάζα προς Θήβα και στο δρόμο Σφενδάλης - Αγίου Μερκουρίου - Κατσιμιδίου από Σφενδάλη (Μαλακάσα) προς Κατσιμίδι.

Αύριο, ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.


Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Την Παρασκευή οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές να σημειωθούν απόψε το βράδυ προς την Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στα ορεινά.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ