Κλειστά σχολεία στη Β. Ελλάδα

Κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και στους 4 νομούς της δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη χώρα, την πρόγνωση του καιρού αλλά και πού θα χρειαστείτε αντιολισθητικές αλυσίδες.


Ποιά σχολεία έμειναν τελικά κλειστά περιφερειακά της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα μείνουν σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Εξοχή. Στο δήμο Λαγκαδά κλειστά τα σχολεία σε...
Σοχό, Ξυλούπολη, Όσσα και Ζαγκλιβέρι.

Αργότερα η απόφαση για τα σχολεία στο Ωραιόκαστρο.

Κλειστά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στα Πεύκα. Ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην Αλεξανδρούπολη τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 το πρωί. Στο Διδυμότειχο δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν στις 10.

Τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας κατά κανόνα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια μετακινήσεων την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων την έχουν οι κατά τόπους δήμοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων.

Εάν δεν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, στις 10 θα ανοίξουν επίσης όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αχαρνών: στις 10 θα ανοίξουν τα 15ο, 19ο, 24ο ,26ο και 27ο Νηπιαγωγεία. Το ίδιο ισχύει για τα 11ο ,19ο, 21ο ,24ο ,25ο και 28ο Δημοτικά σχολεία.

Εφόσον συνεχισθούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Σχολείο το Νηπιαγωγείο ΠΝΑ Ραφήνας, το νηπιαγωγείο της Ανθούσας και τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δήμων Γραμματικού, Μαραθώνα, Βαρνάβα.

Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Ωρωπίων, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στους δήμους Βριλησσίων, Κηφισιάς (και για τα γυμνάσια), Ερυθραίας και Εκάλης.

Τέλος κλειστά θα παραμείνουν σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Έδεσσας, Νάουσας και Ιωαννιτών λόγω της κακοκαιρίας. Την σχετική απόφαση πήραν οι δήμαρχοι.
Στο Δήμο Ιωαννιτών, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Προβλήματα στους δρόμους

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου.

Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, τα οχήματα στον δρόμο Σφενδάλης - Αγίου Μερκουρίου - Κατσιμιδίου από Σφενδάλη (Μαλακάσα) προς Κατσιμίδι.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης στο παρακάτω εθνικό οδικό δίκτυο:

•Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων
•Στην Π.Α.Θ.Ε. (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης - Ευζώνων)
•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου – Πατρών
•Στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως
•Στην Εγνατία Οδό από Ηγουμενίτσα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Γαληψού έως τα όρια με Ν. Καβάλας
•Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης•Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά
•Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών

Τα αυτοκίνητα που κινούνται προς τα χωριά Σφακιώτες και Καυρά στις Λευκάδες χρειάζονται ε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εντωμεταξύ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου, ενώ στην πορθμειακή γραμμή της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, γίνονται με κλειστού τύπου πλοία.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις με βροχές, στο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις από τη Στερεά και βορειότερα που αρχικά θα επηρεάζουν ακόμα και πεδινά τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 1βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς. Στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Χιονόνερο στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το πρωί, φαινόμενα που σταδιακά στα πεδινά θα μετατραπούν σε βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό.
Πηγές: star.gr και rthess.gr