Ελεύθερος άνευ όρων ο Π. Ψωμιάδης

Ο Π. Ψωμιάδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία, και αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων. Ο Π. Ψωμιάδης ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, απολογούμενος, αρνήθηκε....


κάθε ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Επικαλέστηκε δε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών για τα σχολικά δρομολόγια,
καθώς επίσης απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωσε πρώην νομάρχη σε ανάλογη περίπτωση.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν, με σύμφωνη γνώμη, να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Την ίδια τύχη είχαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή, δύο εκπρόσωπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Άπαντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται -κατά περίπτωση αυτές της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη- και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η παραπάνω υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από μήνυση, που κατατέθηκε το 2006, με την οποία καταγγέλλονταν υπερβάσεις στις συμβάσεις της Νομαρχίας με τουριστικές επιχειρήσεις και το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης κατά τα σχολικά έτη 2004/05 και 2005/06.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και βάσεις σχετικού πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, οι υπερβάσεις για τα δύο σχολικά έτη έφτασαν σε κόστος τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τη σκυτάλη παίρνει πλέον εισαγγελέας εφετών ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.
Πηγή: news247.gr