Ν. Γκουέφσκι: "Είμαστε Μακεδόνες. Τα Σκόπια ονομάζονται η Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Για μια ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι προέβη σε μια προκλητική δήλωση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ....


"Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας", είπε χαρακτηριστικά.

"Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και, βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό", συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμα πως η η αντίθεση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας "καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο".
"Η διένεξη αυτή είναι επιβεβλημένη εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε", προσθέτει.

Ο Γκρουέφσκι επισήμανε πως τα Σκόπια δεν έχουν πρόθεση να μονοπωλήσουν τον όρο Μακεδονία και έσπευσε να πει πως τάσσεται "υπέρ της επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με ειρηνικό τρόπο".