Γιατί τα αγγλικά του Ευ. Βενιζέλου θα μας στοιχίσουν την 6η δόση

Η ευφράδεια (not) του αγγλικού λόγου του δικού μας υπουργού Οικονομικών είναι ο λόγος που η χώρα δεν θα πάρει ποτέ την πολυπόθητη 6η δόση και θα χρεοκοπήσουμε....



Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση επαιτείας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της εδώ και πολλούς μήνες. Ο “τσάρος της οικονομίας”, κ. Παπακωνσταντίνου, θεωρήθηκε σωστό να αλλάξει υπουργείο και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον κ. Βενιζέλο. Όλα φυσιολογικά μέχρι εδώ.

Τον άκουσε όμως να μιλάει αγγλικά; Του έκανε κάποιο γρήγορο τεστ-μάθημα για να τον τσεκάρει; Όχι. Οι συνέπειες φαίνονται καθημερινά. “Θρίλερ με την 6η δόση” και “στον αέρα το πακέτο στήριξης της χώρας”. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, γιατί δεν μπορεί να μιλήσει τα αγγλικά. Αυτό είναι, δεν είναι άλλο. Δεν γίνεται ξαφνικά να κόλλησαν όλες οι διαδικασίες σχετικά με την εκταμίευση της σωτήριας δόσης του ΔΝΤ.


Φαντάσου ότι είσαι ο Σόιμπλε. Φαντάσου ότι είσαι ο Ρέσλερ. Φαντάσου ότι είσαι ο Τρισέ και σε πλησιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις τυπικές αβρότητες (ή αλλιώς σαχλαμαρίτσες) πριν τα Eurogroup και τα σοβαρά meeting κορυφής. Αν δε σε πιάσουν τα γέλια με την προφορά του -ο υπουργός χρησιμοποιεί το ίδιο αξάν για τη λέξη κουζινομάχαιρο και για τη λέξη σέτλεμεντ (settlement)- με το που γυρίσει την πλάτη, δεν γίνεται να μην σκάσεις στα γέλια.

Βενιζέλος στο Eurogroup by lpage2424
Το βαθύτερο πρόβλημα -εκεί που κολλάει η δόση δηλαδή- είναι ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πειστεί πια ότι τους κάνουμε πλάκα. Έχει γίνει τέτοιου μεγέθους παρεξήγηση, δηλαδή. Νομίζουν ότι θέλαμε εκ των προτέρων να χρεοκοπήσουμε και ότι τους στείλαμε κάποιον που μιλάει τα αγγλικά σαν τον Μπόρατ για να σπάσουμε πλάκα μαζί τους. Αν παρατηρήσεις καλά, οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του κ. Βενιζέλου ψάχνουν την κρυμμένη κάμερα αφού τον χαιρετήσουν.


Αγαπητοί Ευρωπαίοι, δεν είναι αυτή η αλήθεια. Ενδεχομένως να φταίει το φροντιστήριο στο οποίο τον έστειλαν οι γονείς του. Το χειρότερο είναι ότι εμείς οι Έλληνες που έχουμε ζήσει περισσότερο τον υπουργό στην καθημερινότητά του, υποπτευόμαστε το ακόμα πιο εφιαλτικό σενάριο. Ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξέρει καν αγγλικά, όχι ότι απλά τα προφέρει λάθος. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο. Ολοκληρώνει τις φράσεις του σαν να τις διάβασε από τουριστικό οδηγό. Δεν ξέρει τι λέει. Για παράδειγμα. Ακούγεται να λέει “άη αμ δε ρισπόνσιμπολ μίνιστερ οφ φαϊνάνς οφ Γκρις”, αλλά αν τον διακόψεις στη μέση της πρότασης, θα την ξαναπεί από την αρχή, γιατί έτσι την έχει μάθει. Το ίδιο και τα υπόλοιπα τσιτάτα με οικονομικούς όρους που έχει παπαγαλίσει:



Evangelos Venizelos talks to CNN in Athens by lpage2424
Θέλουμε (παρακαλάμε μέσα μας) τα αγγλικά του κ. Βενιζέλου να είναι απλώς τραγικά και να μην κρύβεται κάποιο υπόγειο σενάριο στην όλη υπόθεση. Ξεκινάει να μιλάει στους ξένους δημοσιογράφους και αγχωνόμαστε μέχρι να καταφέρει να ολοκληρώσει. Αγχωνόμαστε περισσότερο γι' αυτό, παρά για το αν θα πάρουμε “the fucking money”. Αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει. Γιατί στην περίπτωση που πάρουμε την 6η δόση, το ΠΑΣΟΚ είναι ικανό το γιορτάσει με ανοιχτή συναυλία Έφης Θώδη (“γιου αρ του γκουντ του μπι τρου”) και Λευτέρη Πανταζή (“γιου λιβ μι μπρέθλες γουέν γιουρ γκον”).
men24