Από... Δευτέρα καθαρή η Θεσσαλονίκη

Θα το πιστέψουμε όταν το δούμε (και σταματήσουμε να το μυρίζουμε)...

Την... τελική μάχη δίνουν το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης με τους τελευταίους τόνους των σκουπιδιών που, μία εβδομάδα μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν γειτονιές της πόλης. Τα παράπονα των κατοίκων σε περιοχές όπως η Κηφισιά, αλλά και η Τούμπα και η Χαριλάου, είναι πλέον καθημερινά και κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και κακό σχεδιασμό, αφού, παρά τη λήξη της απεργίας, οι ίδιοι εξακολουθούν να πνίγονται σε λόφους σκουπιδιών.

Ο σχεδιασμός του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, έδωσε προτεραιότητα στο στενό ιστορικό κέντρο της πόλης, λόγω του γιορταστικού τριημέρου, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω η αποκομιδή των απορριμμάτων που... έκλεισαν στενά και δρόμους στις γύρω από το κέντρο περιοχές.

Μαζεύτηκε το 60%

«Εχουμε μαζέψει το 60% του όγκου των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους τις ημέρες της απεργίας. Το Σαββατοκύριακο, οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην αποκομιδή και του υπόλοιπου 40% που απομένει. Εκτιμώ ότι από τη Δευτέρα, η πόλη θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς», τονίζει ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στα παράπονα των πολιτών, που κάνουν λόγο για... εγκατάλειψη των περιφερειακών περιοχών στο έλεος των σκουπιδιών, ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι δεν ήταν δυνατό με κάποιο μαγικό τρόπο σε λίγες μόλις ημέρες να μαζευτούν όλοι αυτοί οι τόνοι που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους το διάστημα της απεργίας.

«Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, όσο κι αν το θέλαμε. Είχα πει άλλωστε ότι απαιτείται περίπου μία εβδομάδα για να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια και να καθαρίσει η πόλη, όπως και έγινε», προσθέτει. Εξηγεί, άλλωστε, ότι παράλληλα με τους τόνους απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί λόγω της απεργίας, οι εργαζόμενοι έπρεπε να μαζεύουν παράλληλα και τα σκουπίδια που συσσωρεύονταν εκ των υστέρων.
Πηγή: aggelioforos.gr