Θεσσαλονίκη: Τα σκουπίδια θα γεμίσουν τους δρόμους

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, η πόλη θα γεμίσει με σκουπίδια, εάν η κατάληψη στο ΧΥΤΑ συνεχιστεί και αύριο, όπως είναι προγραμματισμένη, καθώς την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, έως και την Τετάρτη, οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι απορρίμματα», δήλωσε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας πως σε καθημερινή βάση στο δήμο συγκεντρώνονται περίπου 500 τόνοι σκουπιδιών. Ανάλογες εκκλήσεις προς τους πολίτες απευθύνουν και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ένα με δύο απορριμματοφόρα ανά δήμο.
Πηγή: agelioforos.gr

Το γεγονός ότι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμάτων, κάποιος "υπεύθυνος" καλεί τους πολίτες να μην τα κατεβάζουν μας προκαλεί μεγάλη απορία και αγανάκτηση.
Δηλαδή τι να κάνει ο κόσμος;  
Να μην τρώει, να μην ζει εως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα;
Να ζει με τα σκουπίδια στο σπίτι ή στο μπαλκόνι του προσκαλώντας έντομα (το λιγότερο) και βρωμίζοντας τον ιδιωτικό του χώρο επειδή το κράτος δε νοιάζεται για τα αυτονόητα;