Δημιούργησαν τεχνητή ζωή! Είναι γεγονός!!

Το πρώτο συνθετικό ζωντανό κύτταρο κατάφερε να δημιουργήσει στο εργαστήριο ομάδα αμερικανών επιστημόνων με επικεφαλής το γνωστό γενετιστή Κρεγκ Βέντερ. Ήδη απέκτησε το παρατσούκλι «Σύνθια» και βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχον βακτήριο. Συγκεκριμένα οι ερευνητές δημιούργησαν ολόκληρο το «γενετικό λογισμικό»...
ενός βακτηρίου και το μεταμόσχευσαν σε ένα άλλο βακτήριο διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά του τεχνητού DNA.

«Δημιουργήσαμε το πρώτο είδος στον πλανήτη που μπορεί να πολλαπλασιάζεται και το οποίο έχει για γονέα έναν...υπολογιστή. Είναι η πρώτη φορά που ένα κύτταρο ελέγχεται πλήρως από συνθετικό DNA» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Βέρντερ. Για το συγκεκριμένο επίτευγμα απασχολήθηκαν δεκάδες επιστήμονες τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ το κόστος ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια. (λεφτά μάλλον εκεί υπάρχουν)

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πείραμα καθώς εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ενώ θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών. Φυσικά δεν λείπουν και οι επικριτές οι οποίοι κατηγορούν τον Κρεγκ Βέντερ ότι «αναλαμβάνει» το ρόλο του θεού και προειδοποιούν ότι αν οι τεχνητοί οργανισμοί «δραπετεύσουν» στη φύση θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα περιβαλλοντικό χάος ή να μετατραπούν σε βιολογικά όπλα.
Πηγή: totefteri.com