Σας φοβίζουν τα ψέματα;;

Γράφει ο Μάνος Αντώναρος
Ο Μάνος Αντώναρος τα βάζει με τα δελτία ειδήσεων που καθημερινά ταΐζουν τους φόβους μας!
Την πρώτη φορά (πριν από περίπου ενάμιση χρόνο) έγραψα: Ρε παιδιά, σε ποιον χρωστάμε, αφού όλοι χρωστάνε στους άλλους;»
βγήκανε διάφοροι οικονομικο-αναλυτές και μου «εξήγησαν».
Δεν κατάλαβα λέξη, αλλά σκέφτηκα: Επιστήμονες άνθρωποι είναι, κάτι περισσότερο από μένα θα ξέρουν!
Από τότε πληρώνουμε συνεχώς ειδικές ειφορές, εισφορές αλληλεγγύης, super wow εισφορές, spreads, κουρέματα, χαλάουες… Ό,τι μπορεί κανείς να φαντασθεί.
Και ω του θαύματος, το χρέος δεν μικραίνει…
Κάτι μου λέει ότι μεγαλώνει, αλλά δεν τολμάω να το πω γιατί οι οικονομικο-αναλυτές ευκαιρία ψάχνουν για να μου «εξηγήσουν».
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με τη χθεσινή νίκη (σχεδόν) πρόκριση της Ελλάδας, όλοι «έγραφαν» στο μέτωπό τους: «Είμαστε Έλληνες και ακόμα μπορούμε να χαμογελάμε!»
Χρειαζόταν μόνο ένα γκολ του Σαμαρά κι άλλο ένα από τον Γκέκα για να σβήσουν όλα τα χρέη μας. Χρειάζεται απλώς ένα χαμόγελο ενός παιδιού για να σβήσει τις φοβίες μας.
Κάποιος πρέπει να σταματήσει τους εκφοβιστές μας.
Κάθε μέρα στις 20.00 βγαίνουν στις τηλεοράσεις κάτι τύποι και ανάλογα με τι τους έχει υπαγορέψει πρωί-πρωί ένα σκατόχαρτο της AGB μας φοβίζουν ή μας δίνουν ελάχιστες φρούδες ελπίδες, ότι μπορεί να μην πεθάνουμε οσονούπω από πείνα στους δρόμους.
Επειδή εμένα δεν μου στέλνει χαρτάκι η AGB και επειδή θέλω να εξασκώ τα γερμανικά μου, προσπαθώ να ενημέρωνομαι και από ξένες πηγές, οι οποίες δεν επηρεάζονται πολύ από τους τηλε-τύπους των οκτώ. Αν λοιπόν τα γερμανικά μου είναι ακόμα καλά, διαβάζω καθημερινά διάφορες δηλώσεις Γερμανών που (τουλάχιστον) στην πατρίδα τους χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού. Να, για τυχαία παραδείγματα αναφέρω δύο Χέλμουτ, τον Κολ και τον Σμιτ· δύο πρώην Καγκελάριους... Ο Κολ λέει ότι είναι έγκλημα αν δεν βοηθήσουμε (οι Γερμανοί δηλαδή) την Ελλάδα και ο Σμιτ δηλώνει: «Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα»…
Συγγνώμη αν γίνομαι υπερφίαλος, αλλά σας επισημαίνω ότι είναι σαν να ζούσαν ο (παππούς) Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου και να κάνανε δηλώσεις.
Θα τους παίρναμε στα σοβαρά, ε;
Φυσικά και θα τους παίρναμε. Εδώ παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λέει ο Μητσοτάκης. Μην μπερδεύεστε που δεν παίρνουμε σοβαρά αυτά που λέει η Ντόρα…
Δεν συμπαθείτε τους Γερμανούς;
ΟΚ! Μεταξύ μας, ούτε κι εγώ πολύ…
Μήπως συμπαθείτε τους Γάλλους;
Αααααα, ωραία συνεννοηθήκαμε:
Λέει λοιπόν ο Σαρκοζί: «Αποκλείεται να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!»
Λυπάμαι που γίνομαι απλοϊκός, αλλά τι είναι αυτό που μας ανησυχεί;
Ο Χρήστος Κώνστας;
Ο Μανώλης Καψής ή ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος;
Διαβάζω ότι 12.000 νέοι άνθρωποι περιμένουν το πράσινο φως για να πάνε στην Αυστραλία.
Γιατί;
Επειδή ο Μανώλης Καψής δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μας διαβάσει live τι του στέλνουν στο κινητό του την ώρα του δελτίου…

Οι μπάτσοι δέρνουν όποιον τολμήσει να κάνει βόλτα με φωτογραφική μηχανή στο Σύνταγμα. Το ότι δεν δέρνουν (ακόμα) τους τουρίστες είναι εντελώς συμπτωματικό.

Γιατί;
Επειδή έφυγε ο Τράγκας και στη θέση του ήρθε ο Κουίκ να μας κάνει αναλύσεις.
Ξέρετε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά σήμερα;
Επειδή ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και οι οι εθνικοί μας τηλε-εκφοβιστές έχουν ρεπό ή κάνουν spa.
Τωρα λοιπόν που είναι ευκαιρία, βγάλτε τις μπαταρίες από τα τηλε-κοντρόλ σας και πετάξτε τες στα σκουπίδια.
Σας διαβεβαιώνω ότι τα χρέη σας (μας) θα διαγραφούν αμέσως…
Είναι απαραδεκτο να μας φυλακίζει τα όνειρα ο Άκης Παυλόπουλος ο Κλάψας, η Αντικειμενική Κάτια Μακρή ή ο Συντετριμμένος Παύλος Τσίμας.
Είναι ντροπή για τη νοημοσύνη μας.
Αν είναι τόσο βέβαια και καλοπληροφορημένοι όσο ισχυρίζονται, ας έρθουν να μας τα πουν στο internet… Με τα σχόλια ανοικτά.
Μη φοβάστε!
Ο Θεός πάντα χαμογελούσε στους Έλληνες.
Μάνος Αντώναρος