Μια εβδομάδα κι αν... για να μαζευτούν τα σκουπίδια. Μπάχαλο με την επιστράτευση

Για γέλια και για κλάματα η ιστορία με την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τα φύλλα πορείας δε φτάνουν λόγω... απεργίας και οι τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τα πάντα..

Αλλά ακόμη κι αν τελικά η επιστράτευση γίνει πραγματικότητα, για να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους, θα χρειαστεί το λιγότερο μια εβδομάδα!

«Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα με βάση το ωράριο των υπαλλήλων της καθαριότητας», είπε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ «με τη λογική της κυβέρνησης θα κάνει πάνω από 10 ημέρες».

Προϋπόθεση, όπως τόνισε, να υπάρχουν καύσιμα για να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Κάτι που δεν είναι και πολύ σίγουρο, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των τελωνειακών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τα φύλλα πορείας που θα επιδοθούν την Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή το βράδυ οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά μέχρι τη Δευτέρα με την προϋπόθεση να υπάρχουν καύσιμα λόγω της απεργίας στα τελωνεία.

Όσο για την επιστράτευση που όλο συζητάμε αλλά δε βλέπουμε; «Ποια χαρτιά
επιστράτευσης; Κανείς δεν έχει πάρει χαρτιά. Αυτό που έχει γίνει μόνο από την αστυνομία είναι τα φύλλα επίταξης των οχημάτων στους δημάρχους, αλλά επειδή οι δήμοι βρίσκονται σε απεργία πολύ λίγοι είχαν δώσει φύλλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόβατο κανενός Μπαλασόπουλου» πρόσθεσε.
Πηγή: newsit.gr