Μέσα στις επόμενες ώρες θα αποκατασταθεί η αγορά καυσίμων της Θεσσαλονίκης

Μέσα στις επόμενες ώρες, η αγορά καυσίμων της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Άλλωστε, με τη λήξη των κινητοποιήσεων στα τελωνεία, ξεκίνησε σήμερα, νωρίς το πρωί, ο εκτελωνισμός καυσίμων και πετρελαιοειδών, τα διυλιστήρια και οι αποθήκες εταιρειών εμπορίας «έπιασαν δουλειά» και οι βυτιοφορείς έχουν ήδη πατήσει «γκάζι», προκειμένου να εφοδιάσουν τα πρατήρια με πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη.

Τις επόμενες ώρες, οι πρατηριούχοι στη βόρεια Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν, τόσο στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά, όσο και στον εφοδιασμό των ΙΧ αυτοκινήτων με βενζίνη, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι πρατηριούχοι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό, προτίθενται να προχωρήσουν σε διανομή πετρελαίου θέρμανσης και την Κυριακή.

Ο προϊστάμενος του 6ου τελωνείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσερκέζης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι μέχρι τη λήξη του ωραρίου των τελωνειακών - στις 3.30 το μεσημέρι - θα έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο βαθμό ο εκτελωνισμός της ποσότητας των καυσίμων και πετρελαιοειδών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες και οι τελωνειακοί πραγματοποιούσαν απεργίες.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος των σταθμών φόρτωσης σε Καλοχώρι και Ιωνία, Θανάσης Βαλκάνας, είπε πως μέχρι τις δέκα το βράδυ θα έχουν φορτωθεί στα βυτία τα καύσιμα και τα πετρελαιοειδή που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες. Πρόσθεσε, εξάλλου, πως σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη και αύριο η λειτουργία των δύο σταθμών φόρτωσης της Θεσσαλονίκης, προτίθενται να το πράξουν, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η αγορά καυσίμων στη βόρεια Ελλάδα.
Πηγή: agelioforos.gr