Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο της 17 Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Video)

Επί ποδός θα βρίσκονται τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες σήμερα για τις εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της 38ης επετείου της 17 Νοέμβρη.

2.500 Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχουν φόβοι για αντιδράσεις όπως εκείνες που εκδηλώθηκαν κατά την 28η Οκτωβρίου.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα περιφρουρούν...
το πολυτεχνείο, την αμερικανική πρεσβεία, τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σε ισχύ μπαίνουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λυτεχνείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, από τον πρύτανη, εκπροσώπους κομμάτων, φοιτητικές νεολαίες και συνδικάτα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ομάδα φοιτητών φώναξε συνθήματα κατά του νέου νόμου για την παιδεία, κατά του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου και συνθήματα για το άσυλο.

Σε δηλώσεις, ο κ Μυλόπουλος ανέφερε ότι φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν έχει μόνο επετειακό, αλλά και «διδακτικό μήνυμα», ότι «κάθε φορά που ο λαός ένοιωθε ότι βρίσκεται σε απόγνωση», εξεγείρονταν. Το πρώτο στεφάνι κατέθεσε και ο σύνδεσμος φυλακισθέντων και εξορισθέντων 1967-74 και το τελευταίο ο πρύτανης και οι πρυτανικές αρχές.



Στο μεταξύ σήμερα, δυόμιση χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ανάπτυξη σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ την τήρηση των μέτρων τάξης θα ελέγχουν τρεις εισαγγελείς.

Οδηγίες για την προστασία των καταστημάτων


Να λάβουν σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να προστατέψουν τα καταστήματά τους από ενδεχόμενες ζημίες, ενόψει των εκδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη, καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ συνιστά στις επιχειρήσεις να ενεργοποιήσουν -μετά το κλείσιμο- τα στόρια ή οποιοδήποτε άλλο προστατευτικό μέτρο διαθέτει το κατάστημά τους, να διατηρήσουν διακριτική παρουσία και φωτισμό καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας των μαγαζιών τους, να κλείσουν τις τέντες, να μην τοποθετούν απορρίμματα ή άλλα υλικά κοντά στις βιτρίνες τους και να μην κάνουν χρήση των ΙΧ οχημάτων τους, προς το κέντρο της πόλης, τη συγκεκριμένη μέρα.
Πηγή: zoomnews.gr και newsit.gr

Τέλος, πορεία ανακοίνωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης η οποία καλεί τους πολίτες στις 18:00 στο Συντριβάνι.