Η Θεσσαλονίκη, μόλις ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014!

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η Θεσσαλονίκη τα κατάφερε!

Η Πορτογαλία μας έφερε και πάλι γούρι.. μετά το EURO, τώρα και τον τίτλο για τη Θεσσαλονίκη......

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την πόλη μας. Μέσα σε δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να έχουμε την αίσθηση ότι αξίζουμε κάτι παραπάνω, κάτι για να μας κρατήσει, κάτι για να μας ωθήσει να γίνουμε καλύτεροι! Νιώθουμε υπερήφανοι για την πόλη μας!

Η ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ξεκίνησε ως θεσμός το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 πήγε στο Τορίνο, φέτος είναι στην Αμβέρσα (Βέλγιο), του χρόνου θα είναι στη Μπράγκα (Πορτογαλία) και το 2013 στο Μάριμπορ (Σλοβενία). Το 2014 θα έρθει στην πόλη του Θερμαϊκού! Είναι «μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνουν τον τίτλο “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” σε πόλεις που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα χρόνο. Δε χρηματοδοτεί έργα, κατασκευές ή υποδομές, αλλά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά, τις ιδέες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν εθελοντικά και ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ στο budget της διεκδίκησης...

Πολλά συγχαρητήρια και στην Αντιδημαρχία Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι οι πόλεις που διεκδικούσαν τον τίτλο ήταν τρεις. Η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο (Κρήτης) και τι Ιβάνοβο της Ρωσίας. Οι Ρώσοι μπορεί να έριξαν πολλά λεφτά στην προσπάθειά τους, αλλά η Ελληνική ψυχή έκανε και πάλι το θαύμα της. Πληροφορίες λένε, ότι το Ηράκλειο δεν είχε καν εκπρόσωπο στη σημερινή εκδήλωση...
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com