Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο "Μακεδονία Παλλάς" για το μέλλον της επιχείρησης

Η διαχειρίστρια εταιρεία "Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ" δεν τα "βρίσκει" με το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το κτίριο του ξενοδοχείου και... το μέλλον της επιχείρησης είναι μάλλον αβέβαιο σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου με αφορμή το ύψος του ενοικιοστασίου.

Την ίδια ώρα, στις αρχές του 2012 για την ακρίβεια, τελειώνει και η συμφωνία παραχώρησης των δεκαεπτά χρόνων, εκτός της τρίχρονης παράτασης υπό προϋποθέσεις...

Η διαχειρίστρια εταιρεία ζήτησε μείωση του ενοικιοστασίου (3.600.000 ευρώ, ετησίως) από τη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ανοίξει ο δρόμος για προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του ξενοδοχείου.

Η εταιρεία κατέβαλε χθες το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας και μέρος των δεδουλευμένων του προηγούμενου μήνα, αλλά κυριαρχεί η αβεβαιότητα στους εργαζόμενους κυρίως για το ενδεχόμενο να πάρει σε μάκρος ο διαγωνισμός.

Την Παρασκευή είχε γίνει κινητοποίηση από ξενοδοχοϋπάλληλους του ΣΕΤΕΠΕ ενώ και το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της η διαχειρίστρια εταιρεία τονίζει ότι δεν οφείλει τίποτα ΙΚΑ "είτε για μισθώματα είτε για παράλογα πρόστιμα, τα οποία το ΙΚΑ καταχρηστικά προσπαθεί να επιβάλει ακόμα και μετά την καταγγελία της μίσθωσης".

Λέει ότ προχώρησε στις 13 Οκτωβρίου 2011 στην καταγγελία της σύμβασης, "λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011)» και ότι έχει ήδη κινήσει ένδικα μέσα για "την απόδειξη του προφανούς".
Πηγή: newsit.gr