ΣΟΚ: Γιατροί συνευρέθηκαν με ανήλικη..

Την προσωρινή κράτηση δύο γνωστών ιατρών της Καρπάθου, που φέρονται να ήλθαν σε σεξουαλική επαφή με μία 15χρονη Ουκρανή, διέταξαν ο τακτικός ανακριτής Βασίλης Καραναστάσης και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος.

Την ανήλικη εξέδιδε κύκλωμα, το οποίο εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου! Μετά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι ιατροί του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ηλικίας 56 και 51 ετών, οδηγήθηκαν στη φυλακή για ασελγή πράξη με ανήλικη.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναμένεται, μάλιστα, να ενημερώσει για την άσκηση των ποινικών διώξεων και την πορεία της υπόθεσης το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου για τη διενέργεια ανάλογης διοικητικής-πειθαρχικής έρευνας.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του κ. ανακριτή για την ίδια υπόθεση δύο κάτοικοι Καρπάθου, κατηγορούμενοι για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία εις βάρος ανήλικου κατ' επάγγελμα και κατά συρροή, κατ' εξακολούθηση.

Στην υπόθεση έχουν κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενοι μια 33χρονη υπήκοος Ουγγαρίας και ο 25χρονος Αλβανός σύντροφός της.

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, αφέθηκε η συγκατηγορούμενη 32 ετών, υπήκοος Ουγγαρίας, ενώ ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μια φορά τον μήνα στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Ρόδου αφέθηκε μια 16χρονη Ουγγαρέζα.

Η τελευταία έχει υποστηρίξει προανακριτικά ότι η 33χρονη μαζί με τους δύο Καρπάθιους που τους κατονομάζει την «αγόρασαν» την 16η Ιουλίου 2011 στην Ουγγαρία. Ο ένας μάλιστα, όπως είπε, είχε διαθέσει στην 33χρονη 5 γραμμάρια κάνναβης έναντι 20 ευρώ και η ίδια είχε αναλάβει τη μεταφορά τους στο νησί, κρύβοντάς τα στον στηθόδεσμό της.
Πηγή: dimokratiki