Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός τεχνολογίας!

Η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη του «Imagine Cup 2012», του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας, ο οποίος προσκαλεί για δέκατη φορά τους νέους από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές. Στην Ελλάδα οι τελικοί για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς τελικούς, θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού...
www.imaginecup.com μέχρι τις 13 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός θα έχει και για το 2012 κεντρικό θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων». Στο διαγωνισμό του 2011 συμμετείχαν 358.000 φοιτητές από 183 χώρες.

Από την Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 5.000 άτομα. O Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, της ομάδας Alaniarides, οι οποίοι παρουσίασαν στους τελικούς του 2011 την εφαρμογή Touring Machine, απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην ειδική κατηγορία του διαγωνισμού Interoperability Challenge.

Το «Imagine Cup» της Microsoft διοργανώνεται από το 2003, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μέχρι σήμερα. Πέρα από τη μεγάλη διάκριση της ομάδας Alaniarides φέτος, ελληνικές ομάδες έχουν και παλαιότερα κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Συγκεκριμένα τα projects «Sign2Talk» το 2005 και «SmartEyes» το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη θέση παγκοσμίως, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Σχεδιασμού Λογισμικού».

Οι νέοι και οι νέες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη κατηγορία «Σχεδιασμού Λογισμικού» (Software Design) καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 13 Μαρτίου 2012, ενώ μπορούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που η Microsoft Ελλάς τους παρέχει δωρεάν, αρκεί να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 27 Νοεμβρίου. Οι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας αυτής θα διαγωνιστούν πρώτα σε επίπεδο χωρών, ενώ όσοι προκριθούν θα ταξιδέψουν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον Ιούλιο του 2012.

Άλλες κατηγορίες του «Imagine Cup 2012» είναι η κατασκευή παιχνιδιών (Game Design), καθώς και το IT Challenge για τους μελλοντικούς επαγγελματίες της πληροφορικής. Στις κατηγορίες αυτές ο διαγωνισμός διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο μέσω διαδικτύου και οι διακριθείσες από όλο τον κόσμο συμμετοχές λαμβάνουν μέρος απευθείας στους διεθνείς τελικούς. Επιπλέον κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.imaginecup.gr, καθώς και το επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού στη διεύθυνση http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx
Πηγή: sourta.blogspot.com