Βρέθηκε θαμμένος ναός κάτω από το Στόουνχεντζ

Τα ίχνη δύο λάκκων, οι οποίοι ευθυγραμμίζονταν με τον Ήλιο την ώρα της ανατολής και της δύσης, όταν κανείς τις κοιτάζει από τη θέση ενός ογκόλιθου κοντά στην σημερινή κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Στοουνχέντζ, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αρχαιολόγων.

 Οπως ανακοίνωσαν, πρόκειται για έναν χώρο λατρείας, στον οποίο φαίνεται ότι εορταζόταν το...
θερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Οι αρχαιολόγοι, αν και δεν έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια την ηλικία των νέων ευρημάτων, πιστεύουν πως είναι ακόμη παλαιότερα από το Στόουνχεντζ, ηλικίας περίπου 5.000 ετών.

 Οι δύο λάκκοι, που για την ώρα είναι ορατοί σε εικόνες από μαγνητόμετρα, ήταν κατά πάσα πιθανότητα τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού μιας πομπής που ακολουθούσε την κίνηση του Ήλιου στη διάρκεια της ημέρας.

  " Ίσως τελικά ο Στόουνχεντζ, αν και θεωρείται το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής, να μην ήταν ούτε το μόνο, ούτε το σημαντικότερο, τελετουργικό σημείο, ενώ είναι πιθανό να έγινε σημαντικό ως ιερός τόπος παρά πολύ αργότερα", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Βινς Γκάφνι από το Κέντρο Οπτικής και Χωρικής Τεχνολογίας IBM στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
Πηγή: a-pistefto.blogspot.com