Εκδηλώσεις και δωρεάν συναυλία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» - Σειρά εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.
 Οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου...



Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 21.00, με μια ιδιότυπη παράσταση, με τον τίτλο «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μια πολυφωνική εκδοχή της «Μαρίας Νεφέλης», ενός από τα σημαντικότερα ποιητικά έργα του Ελύτη, που παρουσιάζεται σε αποσπασματική μορφή.

Με αυτό το θεατρικό-μουσικό αναλόγιο αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη, συμπαραγωγή του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει, για μια ακόμα φορά, τις πύλες του στο κοινό της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12.00, θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στις 18.00 έχει προγραμματιστεί επετειακή συνεδρίαση της Συγκλήτου και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «Οικονομική κρίση και δημόσιο πανεπιστήμιο», στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Στη συζήτηση συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά:

- Γιώργος Δουράκης. Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

- Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης του Α.Π.Θ.

- Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομ. Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου, Διευθυντής της Εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Παρεμβάσεις θα κάνουν:

-Γεράσιμος Βώκος, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., και

-Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την ίδια ημέρα στις 20.30, με την Παράσταση «Μουσική Πράξη για 6» με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Άννα Λινάρδου και τους Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο).

Η είσοδος στην συναυλία όπως και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις, θα είναι ελεύθερη.