Η γλώσσα του σώματος (του)...

Διάβασες  λοιπόν τη γλώσσα του σώματός του, την ώρα που τον είχες να λιώνει στο απέναντι τραπέζι. Βγήκατε και το πολυπόθητο ραντεβού και έβγαλες τα συμπεράσματά σου παρατηρώντας τον τρόπο που φέρεται, που μιλά, που χειρονομεί.  
Συγχαρητήρια! Είσαι ένα κορίτσι που έχει ένα αγόρι! 

Τι λέει όμως η γλώσσα του σώματός του με εσάς τους δυο σε μια σχέση; Τι αποκαλύπτει η στάση του, η συμπεριφορά του και η εικόνα που βγάζετε προς τα έξω όταν είσαστε μαζί; 



Έχει αυτή η σχέση μέλλον ή τσάμπα βασανίζεσαι; 


Ακόμα κι αν ο καλός σου είναι αυτό που λέει και ο λαϊκό άσμα "Οι άντρες δεν μιλούν πολύ, στο νου σου να το γράψεις, κι όσο για την αγάπη τους, την δείχνουνε με πράξεις", μέχρι να δεις τις πράξεις, μπορείς να βγάλεις μερικά –ασφαλή- συμπεράσματα από τον τρόπο που σου φέρεται μέσα στη σχέση αλλά και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο κρεβάτι. Η ώρα του πάθους αλλά ακόμα και η στάση που προτιμά όταν κοιμάται σαν πουλάκι στο πλευρό σου θα σε κατατοπίσουν για το ποιον φιλοξενείς στο κρεβάτι και στη ζωή σου.



Μέσα στη σχέση

-   Περπατάτε με συγχρονισμένο βήμα
Αν όταν περπατάτε στο δρόμο σε κρατά και τα βήματά σας συγχρονίζονται τότε, εκτός από εραστές, είσαστε και καλοί φίλοι.
Το μήνυμα που στέλνετε προς τα έξω ότι είσαστε ένα, συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς.

-    Σου τσιμπάει τον πωπό δημοσίως

Είσαστε ένα ζευγάρι που ξέρετε πολύ καλά να τραβάτε ο ένας την προσοχή του άλλου με σέξι τρόπο. Αισθάνεστε και οι δύο ασφαλείς μέσα στη σχέση, και ξέρετε πολύ καλά ότι αν ένας από τους δύο χρειάζεται σεξ θα το έχει.

-    Ακουμπάτε τα κεφάλια σας

Σκέψου το εξής. Αν ένας άγνωστος θελήσει να ακουμπήσει το μέτωπό του στο δικό σου, το πιο πιθανό είναι να κάνεις πίσω φοβούμενη ότι θα σε κουτουλήσει. Αν λοιπόν μεταξύ σας επιτρέπετε ο ένας στον άλλο να ακουμπάτε τα κεφάλια σας αυτό δηλώνει εμπιστοσύνη.

-    Κρατάει το πρόσωπό σου στα χέρια του

Αν βάζει τις δυο του παλάμες κυκλώνοντας το πρόσωπό σου, αυτό δηλώνει πολύ ισχυρά αισθήματα. Δεν είναι κάτι που γίνεται επίτηδες, απλά προκύπτει με τον καιρό. Το να κρατά το πρόσωπό σου με τα χέρια του είναι η προσπάθειά του για να συντονιστείτε απόλυτα.

-    Βάζει τα μαλλιά σου πίσω απ’ το αφτί σου

Η τρυφερή αυτή χειρονομία όταν γίνεται δημοσίως θέλει να δηλώσει ότι είσαστε ζευγάρι. Όταν γίνεται όταν είστε μόνοι σας θέλει πολύ απλά να πει: «Μ’ αρέσει να σε φροντίζω».

-    Καθόσαστε κολλητά ο ένας στον άλλο

Πρόκειται για μια συμπεριφορά που έχει τις ρίζες τις βαθιά στα ένστικτα αυτοσυντήρησης. Ακόμα και στη μάχη οι συναγωνιστές θέλουν να στέκονται κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα ζευγάρια. Αν καθόσαστε κολλητά ο ένας με τον άλλο αυτό θέλει να δηλώσει ότι είσαστε μαζί σε ό,τι μπορεί να προκύψει. Επιπλέον η επαφή των γοφών και των μηρών δηλώνει οικειότητα.


-    Σε φιλάει στο μέτωπο

Αυτός ο ρομαντικός άντρας όχι απλώς θέλει να σου προσφέρει ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, αλλά θέλει να μάθει και τα πάντα για σένα, για τη μέρα σου, για το σόι σου, για το σκύλο σου. Σε θέλει με τα όλα σου.

-    Σε κοιτάει και τον κοιτάς όταν αποχωρίζεστε

Είτε αποχωρίζεστε για μερικές ώρες, είτε για να πάτε εκείνος στην τουαλέτα και εσύ στην κουζίνα, αν γυρίζετε και κοιτάτε ο ένας τον άλλον την ώρα που απομακρύνεστε σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορείτε να είσαστε μακριά ούτε λεπτό και ότι θα μετράτε τις ώρες –ή τα λεπτά- μέχρι να ξαναβρεθείτε.

-    Αντιγράφετε κινήσεις

Μπορεί να μοιάζει με σύμπτωση αλλά για παρατηρήστε… αλλάζετε θέση συγχρόνως; Ξεσταυρώνετε τα πόδια την ίδια στιγμή; Σε ζευγάρια που είναι αρκετό καιρό μαζί αυτό δείχνει απόλυτη ταύτιση. Αν συμβαίνει από νωρίς σε μια σχέση αυτό δηλώνει ότι έχετε παρόμοιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και ότι αυτή η σχέση έχει όλες τις προϋποθέσεις να σας γεμίσει ασφάλεια και δέσιμο.

-    Φοράτε τα ίδια ρούχα

Μπορεί στην αρχή της γνωριμίας σας ο καθένας σας να είχε το δικό του ενδυματολογικό στιλ. Μήπως όμως περνώντας ο καιρός αρχίζετε σιγά σιγά να διαλέγετε τα ίδια χρώματα στα ρούχα ή να αγοράζετε συμπτωματικά το ίδιο T-shirt; Το μήνυμα που θέλετε να περάσετε προς τα έξω είναι ότι είσαστε ένα, μέλη μιας στενά συνδεδεμένης ομάδας (ομάδας για δύο  αλλά τι πειράζει;) Το δέσιμο των ζευγαριών μπορεί στην αρχή να εκφράζεται με κοινές επιλογές στα χρώματα, τη μουσική ή τη διασκέδαση, εξελίσσεται όμως στην πορεία σε κοινές επιλογές στους στόχους της ζωής.

-    Αγκαλιάζεστε συχνά

Τα συχνά αγκαλιάσματα –δημοσίως ή μόνοι σας- δηλώνουν ότι αισθάνεστε άνετα να δείξετε ο ένας στον άλλο την αγάπη σας. Αισθάνεστε ασφαλείς και θεωρείτε ότι είσαστε ένα ζευγάρι που δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο ένας για τα αισθήματα του άλλου.

Στο κρεβάτι

-    Φτιάχνει ατμόσφαιρα
Αν βάζει μουσική, ανάβει κεριά και γενικά προσπαθεί να φτιάξει ρομαντική ατμόσφαιρα πριν πάτε στο κρεβάτι, πρόκειται για έναν ρομαντικό άντρα που οι ανάγκες σου είναι γι’ αυτόν Νο 1 προτεραιότητα.

-    Σε αγγίζει με τα χείλη απαλά
Σε θέλει πολύ όμως, προσπαθεί να κρατηθεί και να παραμείνει gentleman. Είναι περισσότερο γλυκός παρά σεξυ και αισθάνεται ανασφάλεια για το αν θα βρει τον τρόπο να σε ξετρελάνει.

-    Σε κοιτάζει στα μάτια
Αν την ώρα που κάνετε έρωτα σε κοιτάζει στα μάτια έστω και για λίγα δευτερόλεπτα ένα είναι το σίγουρο. Δεν θέλει μόνο σεξ αλλά και κάτι παραπάνω σε συναισθήματα…

-    Σου κάνει μασάζ στην πλάτη
Οι άντρες ερεθίζονται ερωτικά με την οπτική επαφή ενώ οι γυναίκες με το άγγιγμα. Ένα μασάζ στην πλάτη λοιπόν εξυπηρετεί ιδανικά και τους δύο. Σ’ εκείνον δίνει την ευκαιρία να απολαύσει οπτικά το σώμα σου και σε εσένα να χαλαρώσεις με το απαλό ή πιο έντονο άγγιγμά του.

-    Του αρέσει η στάση «πλάι-πλάι»
Αν επιλέγει την στάση που σας θέλει τον έναν ξαπλωμένο δίπλα-δίπλα με τον άλλο με τα πρόσωπά σας να κοιτάζονται, πρόκειται για έναν άντρα με αρκετές ανασφάλειες που θέλει να του επιβεβαιώνετε τα συναισθήματά σας συνεχώς. Η συγκεκριμένη στάση απαιτεί μεγάλες δόσεις τρυφερότητας, κάτι που αποζητά ο γλυκός σου εραστής.
 
-    Επιλέγει την γυναίκα από πάνω
Είναι αρκετά παιχνιδιάρης και απολαμβάνει το σεξ, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση της παρτενέρ του. Γι’ αυτό προτιμά την στάση αυτή που το πιο πιθανό είναι ότι θα  φέρει την γυναίκα σε οργασμό.

-    Προτιμά την γυναίκα στα τέσσερα
Να είσαι σίγουρη ότι βρήκες έναν άντρα που θα σε φροντίζει πάντα. Μην περιμένεις να εκδηλώσει εύκολα τα αισθήματά του, αυτή η στάση δεν σας δίνει την δυνατότητα να κοιτάζεστε στα μάτια, κι αυτό του δίνει την δυνατότητα να κρατάει τις «άμυνές» του. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι το θέαμα που αντικρίζει ο άντρας με αυτή τη στάση είναι ποοοοολύ ερεθιστικό.

-    Είναι fan του ιεραποστολικού
Πρόκειται μάλλον για έναν άντρα των τύπων που μαζί του θα αισθανθείς ασφάλεια και τρυφερότητα. Αν η σταθερότητα και η ρουτίνα είναι αυτό που χρειάζεσαι, μόλις βρήκες τον άντρα των ονείρων σου.

-    Κάνει στροφή 90 μοιρών
Αν μόλις κάνετε έρωτα γυρίζει προς την αντίθετη πλευρά κάνοντας στροφή 90 μοιρών, αυτό σημαίνει ότι θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις, τόσο την σωματική όσο και την συναισθηματική. Προφανώς δεν είναι έτοιμος για δεσμεύσεις και για τίποτα περισσότερο από σεξ.

-    Κοιμάται μπρούμυτα
Ένας άντρας που κοιμάται σ’ αυτή τη θέση είναι ένας άντρας γεμάτος πάθος και ενέργεια. Θέλει να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις του και βάζει υψηλούς στόχους. Αν λυγίζει τα γόνατα προς τα έξω και απλώνει τα χέρια πιάνοντας πολύ χώρο στο κρεβάτι μάλλον πρόκειται για έναν σχετικά συγκεντρωτικό χαρακτήρα.

-    Κοιμάται σε εμβρυική στάση

Πρόκειται για έναν ευάλωτο και ευαίσθητο άντρα.  Θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την καρδιά του και θέλει να αισθανθεί πρώτα ασφαλείς ότι τα αισθήματά του θα βρουν ανταπόκριση πριν δοθεί ολοκληρωτικά σε μια σχέση.

-    Θέλει να κοιμηθείτε αγκαλιά
Αν μετά το σεξ, ζητά να κάνετε το «κουταλάκι», αυτός ο διασκεδαστικός κατά τ’ άλλα τύπος, μπορεί να είναι τρελός για σένα, είναι όμως και λίγο κτητικός. Η στάση που το σώμα του κυκλώνει το δικό σου υποδηλώνει ότι θέλει να σε έχει δική του και μόνο δική του. Αν η στάση αυτή γίνεται αντίστροφα – με το δικό σου σώμα να αγκαλιάζει το δικό του- τότε αποζητά από εσένα να τον φροντίσεις.

Πηγή: fe-mail.g