Θεσσαλονίκη: Αλυσοδεμένες και φιμωμένες διαδηλώνουν κατά του human trafficking

Συγκλονίζει η μαρτυρία μια αλλοδαπής γυναίκας η οποία έπεσε θύμα του human trafficking αλλά κατόρθωσε να γλυτώσει από τον εφιάλτη της στη Θεσσαλονίκη… «Το όνομά μου είναι Αλεξάνδρα. Με νάρκωσαν, με απήγαγαν και με έφεραν λαθραία στην Ελλάδα… μετά με εξανάγκασαν να δουλεύω ως πόρνη».

Η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία ανήκει σε μια αλλοδαπή γυναίκα θύμα του trafficking που «παγιδεύτηκε στη δουλεία» και κατόρθωσε να...
γλυτώσει από τα δεσμά της στη Θεσσαλονίκη.

«Μια μέρα, ένας ντόπιος, ένας πελάτης που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες που θα μπορούσα να γνωρίσω. Με ρώτησε αν με κρατούσαν στον οίκο ανοχής ενάντια στη θέλησή μου και με βοήθησε να ελευθερωθώ όταν έμαθε την αλήθεια».

Η Αλεξάνδρα είναι ένα μόνο από τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων που βρήκαν καταφύγιο στο ξενώνα της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωση Α21 , η οποία στοχεύει να βοηθήσει τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων και στην κατάργηση της αδικίας.

Την Πέμπτη δεκάδες γυναίκες, αλυσοδεμένες και φιμωμένες με μονωτική ταινία, έστειλαν ένα μήνυμα από την συμπρωτεύουσα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.

Οι γυναίκες μέλη της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, συγκεντρώθηκαν σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους, Ναβαρίνου, Καμάρα, Λιμάνι) και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με μαρτυρίες γυναικών που έπεσαν θύματα τράφικινγκ.

Παγκοσμίως τα δηλωμένα θύματα της εμπορίας ανθρώπων ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια ξενώνας, όπου στο διάστημα αυτό βρήκαν καταφύγιο 100 γυναίκες, προερχόμενες από τη Βουλγαρία , τη Ρωσία, την Ουκρανία , τη Νιγηρία και το Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Α21 η σεξουαλική εμπορία ανθρώπων αποφέρει 27,8 δισ. δολάρια κάθε χρόνο. Υπάρχουν 1,39 εκατ. θύματα εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παγκοσμίως.
Πηγή: Star.gr