Δωρεάν ψυχαθεραπεία για τους φοιτητές στο ΑΠΘ...

Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασίες κατά τις οποίες εξερευνείς μαζί με έναν ειδικευμένο Ψυχολόγο τα θέματα τα οποία σου δημιουργούν ανησυχία ή στεναχώρια. Οι συζητήσεις μαζί τους είναι εμπιστευτικές και διέπονται από τις αρχές του απορρήτου. Μάθε πως μπορείς να κλείσεις ραντεβού...


Η φοιτητική ζωή συχνά μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σειρά αλλαγές και προκλήσεις. Για πολλούς είναι μια εποχή ραγδαίων μεταβολών και σε κάποιες στιγμές μπορεί να νοιώθουμε ότι δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στα συναισθήματά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ή στις καθημερινές υποχρεώσεις μας.

Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασίες κατά τις οποίες εξερευνείς μαζί με έναν ειδικευμένο Ψυχολόγο τα θέματα τα οποία σου δημιουργούν ανησυχία ή στεναχώρια. Αυτά τα θέματα μπορεί να σχετίζονται με τη συναισθηματική ή κοινωνική σου ζωή, ή μπορεί να αφορούν την εργασία ή τις σπουδές σου. Μπορεί τα θέματα που σε απασχολούν να σε ενοχλούν εδώ και καιρό, ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός πρόσφατου γεγονότος ή μιας κρίσης. Μπορεί:

να σου δημιουργούν συναισθήματα, όπως άγχος, θλίψη, λύπη ή φόβο,
να σου προκαλούν στρες, διαταράσσοντας ίσως τη διατροφή ή τον ύπνο,
να εμποδίζουν την πλήρη συμμετοχή σου στην πανεπιστημιακή ζωή
ή να σου έχουν επισημάνει οι οικείοι σου ότι προβληματίζονται για σένα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης -ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. λειτουργεί φέτος για δωδέκατη χρονιά με κύριο στόχο να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους φοιτητές/ φοιτήτριες του Α.Π.Θ, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών φοιτητών και των φοιτητών με ειδικές ανάγκες.

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ., από ειδικευμένους Ψυχολόγους του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.. Οι Ψυχολόγοι του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. παρέχουν συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως άγχος, στρες, μεταπτώσεις διάθεσης, δυσκολίες στην οικογένεια ή στις σχέσεις με τους άλλους, σεξουαλικά θέματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, δυσκολίες προσαρμογής σε νέο περιβάλλον ή στις σπουδές. Οι συζητήσεις μαζί τους είναι εμπιστευτικές και διέπονται από τις αρχές του απορρήτου.

Το ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. λειτουργεί καθημερινά, 9π.μ. με 21 μ.μ., με ραντεβού.


Μπορείς να κλείσεις ραντεβού τηλεφωνικά στο 2310-992-643 ή στο 2310-992-621 Δευτέρα και Τετάρτη 12 μ.μ. με 13 μ.μ. και Τρίτη και Πέμπτη 18:30 μ.μ. με 19:00 μ.μ. ή ερχόμενος/η στο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ., στο χώρο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της κάτω Φοιτητικής Λέσχης Α.Π.Θ.