Θεσσαλονίκη: Στον «αέρα» της πόλης το ραδιόφωνο των εθελοντών!

Ένα ραδιοφωνικό πείραμα γίνεται για πρώτη φορά στα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 100,6 FM που λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση, προσφέροντας ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό και πολυποίκιλο.

Ο 100,6 FM βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και δύο εβδομάδες και φιλοδοξεί να...
καθιερωθεί σαν το ραδιόφωνο των εθελοντών και της πολυφωνίας, δίνοντας βήμα σε όλους όσοι έχουν κάτι να πουν. Το πρόγραμμά του, άλλωστε, επικεντρώνεται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστήμης.

Μέχρι στιγμής στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, δήμοι και κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα, το Μέγαρο Μουσικής, ξενόγλωσσα ινστιτούτα, δίκτυα εθελοντών και πολλοί ακόμη.

«Η απόφαση του δήμου είναι να κρατήσει με νύχια και με δόντια τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το ραδιόφωνο των εθελοντών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, επισήμανε «δεν φτιάχνουμε ένα εθελοντικό ραδιόφωνο για να μειώσουμε το κόστος. Η συχνότητα δεν θα έχει διαφημίσεις, δεν θα έχει εμπορική λειτουργία και δεν διατίθεται για την προβολή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».
Πηγή: press-gr.blogspot.com