Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει χρώμα Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλο το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου!

Άρωμα Χριστουγέννων απλώνεται από την Τρίτη 7.12.2011, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, μεταφέροντας το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητές του.

Η αρχή έγινε από τη Δ.Ε. Συκεών όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με αποκορύφωμα το άναμμα το χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τα λαμπερά φωτοχρώματα των πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό και τις καρδιές των ανθρώπων που κατέκλυσαν το πάρκο της Ελπίδος. «Αυτές οι στιγμές χαράς ανήκουν κυρίως στους μικρούς μας φίλους, ανήκουν στα παιδιά στα οποία έχουμε υποχρέωση και ιερό καθήκον να προσφέρουμε χαρά και χαμόγελο», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και ευτυχίας για όλα τα παιδιά του κόσμου.


Όπως υπογράμμισε, αυτές «οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ακόμη ένταση όσο οι συνθήκες και οι συγκυρίες επιμένουν να είναι αρνητικές, γιατί πρέπει όλοι να διατηρήσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία». «Μπορούμε, με κατά πολύ περιορισμένο το κόστος, όπως και η σημερινή, να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους και ποιότητας εκδηλώσεις. Αλλά δεν εξαντλούμε την κοινωνική μας προσφορά μόνο σ’ αυτές. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση και τον πολλαπλασιασμό των κοινωνικοπρονοιακών υποδομών και υπηρεσιών που στηρίζουν και ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά, κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», τόνισε ο κ.Δανιηλίδης.


Στο πάρκο η συγκέντρωση των μικρών και μεγάλων συνδημοτών μας άρχισε από νωρίς το απόγευμα, με τα δεκάδες παιδιά να απολαμβάνουν και να ζουν τις στιγμές με το δικό τους χαρούμενο τρόπο υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών των Δημοτικών Ωδείων των Ενοτήτων Νεάπολης και Συκεών. Το κλίμα ζέσταναν οι σπουδαστές ιδιωτικής σχολής που ζωγράφισαν τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών με χριστουγεννιάτικα σχέδια, πρόσφεραν γλυκίσματα, ενώ μια άλλη ομάδα έστησε τη δική της γωνιά παιχνιδιού, για να ακολουθήσουν οι μικροί Αη-Βασίληδες που μοίρασαν τα δωράκια τους. Τη δική τους σφραγίδα στη ζεστή ατμόσφαιρα έβαλαν ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και η χορωδία του 3ου Δ.Σ. Συκεών που έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

«Η κοινωνία γνωρίζει καλά…»

Τη γιορτή, όμως, αυτή, της χαράς και του χαμόγελου, επιχείρησαν -μάταια- να αμαυρώσουν ελάχιστοι «διαδηλωτές» που «εισχώρησαν» ανάμεσα στους παραβρισκόμενους πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά το χαιρετισμό του δημάρχου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία των πολιτών.

«Δεν θα μπορούσαμε, και δεν θα έπρεπε, να στερήσουμε τη χαρά και το χαμόγελο από τα παιδιά. Κι αυτό το κάνουμε όλο το χρόνο με συνέπεια ενισχύοντας και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες μας προς την κοινωνία, για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι συμπολίτες μας και μας επιβραβεύουν με τη στάση τους χρόνια τώρα, κάτι που ομολογεί το πανελλήνιο. Όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται με φωνασκίες και συμπεριφορές αγένειας και θράσους, αλλά με έργα, διαρκή προσπάθεια και ασυμβίβαστους αγώνες. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν κι έχουν κλειστά τα αυτιά τους σε μια χούφτα ανθρώπων που επιπλέον καμιά σχέση δεν έχουν με το δήμο. Οι βολεμένοι εκ του ασφαλούς με τέτοιου είδους πράξεις δεν εκφράζουν την κοινωνία», ήταν η άμεση απάντηση του Σ.Δανιηλίδη, για να καταλήξει: «Έτσι θα συνεχίσουμε αγωνιζόμενοι με έργα για καλύτερες ημέρες για τα παιδιά μας και τους συμπολίτες μας. Έχουμε υποχρέωση να τιμούμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας κι αυτό θα κάνουμε απτόητοι από φωνασκίες και πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα».


Φώτα και χαμόγελα παντού…
Η υποδοχή των Χριστουγέννων συνεχίζεται με εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, με τη σκυτάλη να παίρνει απόψε στις 6.30 η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Δ.Ε. Πεύκων (σιντριβάνι, Παπανικολάου με Ειρήνης). Συμμετέχουν η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης και η Παιδική Χορωδία του ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Πεύκων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή (αύλειος χώρος 3ου Δημοτικού Σχολείου).

Αύριο ακολουθεί η φωταγώγηση του Δένδρου της Αγάπης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Δ.Ε. Νεάπολης, στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των μελών του ΚΑΠΗ που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια στον πρώην δήμο Συκεών και πλέον έχει διευρυνθεί σε όλο το νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στόχος είναι η συγκέντρωση τροφίμων και δώρων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών συνδημοτών και κατοίκων της περιοχής μας. Στην εκδήλωση θα μετάσχουν η φιλαρμονική του 1ου-6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, η φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης, η χορωδία ΚΑΠΗ της Δ.Ε. Νεάπολης, η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.

Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, οι Ομάδες Χορωδίας των ΚΑΠΗ και η Θεατρική Ομάδα «Ταξίδι Ονείρου», σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου του ΚΑΠΗ, θα ανεβάσουν την παράσταση «Ταξιδεύοντας στα παραμύθια του τότε».

Οι φωταγωγήσεις των χριστουγεννιάτικων δένδρων θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης (Αθ.Διάκου και Ειρήνης) στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου, στις 7 το απόγευμα. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς έχουν αναλάβει η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Αγίου Παύλου.



Το πρόγραμμα των υπόλοιπων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου έχει ως εξής:

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Τουρνουά Αγάπης
Τα παιδιά των ομάδων ποδοσφαίρου των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών δίνουν φιλικούς αγώνες με άλλες ομάδες, με σίγουρο νικητή την αγάπη. Το μόνο που ζητούν από τους φιλάθλους είναι να προσφέρουν τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες του δήμου.
Δημοτικό Στάδιο περιοχής Στρεμπενιώτη, από τις 9π.μ.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar με κατασκευές που επιμελήθηκαν τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας της Δ.Ε. Νεάπολης. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ της Δ.Ε. Νεάπολης.
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Δ.Ε. Νεάπολης, 6μ.μ.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Συκεών (Πολιτιστικό Κέντρο, 6.30μ.μ.)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου
Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου, 6.30μ.μ.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Νεάπολης
Συμμετέχουν οι φιλαρμονικές του Δημοτικού Ωδείου και του 1ου-6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης και παιδιά της Σχολής Χορού της ΚΟ.ΔΕ.ΔΗΝ.
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 11:00 π.μ.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με τη συμμετοχή παιδιών των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών
Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Δ.Ε. Αγίου Παύλου, 6μ.μ.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι», «Το κατεργάρικο αστεράκι» και «Φρικαντέλα η μάγισσα»
Θεατρικές παραστάσεις από τα Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά δημοτικού της Δ.Κ.Ε.Κ.Π.Π. Συκεών
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 8μ.μ.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
Κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας και παιδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Δ.Ε. Νεάπολης, 6μ.μ.
«Καρυοθραύστης», παράσταση από τα Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά δημοτικού της Δ.Κ.Ε.Κ.Π.Π.Σ
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 8μ.μ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Συκεών. Συμμετέχουν η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Νεάπολης και παιδιά των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 7:30μ.μ.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
«Γεύσεις πολιτισμού»
Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη
2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, 7μ.μ.


• Διευθύνσεις:
Δημοτικό Ωδείο Δ.Ε. Αγίου Παύλου (Πρ. Β. Μυρώνη 2), 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών
(Οδυσσέως Φωκά 17), Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αμασείας 21, Νεάπολη), Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Ε. Συκεών (Κομνηνών 38), 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 1), Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης (Ζάκκα 25), Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Τέρμα Ανθέων)
• Info: 2313 313125-27
Πηγή: sykies.gr