Άγιοι Βασίληδες... με άλογα στην Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες γωνιές της πόλης!


Με τους έφιππους Αγιους Βασίληδες του Πανοράματος να κλέβουν για άλλη μια χρονιά την παράσταση, συνεχίζονται και για την Πρωτοχρονιά σε ορισμένους δήμους της Θεσσαλονίκης οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο Πανόραμα τα παιδάκια θα πάρουν δώρα από Αγιους Βασίληδες που θα έρθουν όχι με τάρανδους, αλλά με... άλογα!
Πρόκειται για μία συνήθεια που τείνει να γίνει θεσμός στο Πανόραμα, αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Φέτος, οι έφιπποι Αγιοι Βασίληδες δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στις 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία του παλιού δημαρχείου στο Πανόραμα. Την ίδια μέρα, φιλαρμονικές, χορωδίες και χορευτικές ομάδες θα ψέλνουν τα κάλαντα στις πλατείες.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, όσοι παραβρεθούν από τις 11.30 το πρωί στη δημοτική κοινότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα στο πάρκο του Αγίου Σπυρίδωνος, θα αποχαιρετήσουν το 2011 με χορό, τραγούδι και αρκετό φαγητό.

Στην Καλαμαριά, έως την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς, παραμένει σε λειτουργία η χριστουγεννιάτικη πλατεία που έχει στηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πρώην πλατεία δημαρχείου), στην οποία δεσπόζουν το παγοδρόμιο, το καρουζέλ, το τρενάκι και τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, οι ξυλοπόδαροι και τα ξωτικά, οι μουσικές και τα δώρα.

Στο δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, ο ΟΠΑΠ διοργανώνει εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η γιορτή θα αρχίσει στις 2 το μεσημέρι, με χορό, θεατρική παράσταση που βασίζεται σε σύνθεση ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και παντομίμας.

Στις δημοτικές ενότητες της Θέρμης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα κάλαντα θα έχουν την τιμητική τους. Ομάδες παιδιών, πολιτιστικοί σύλλογοι και χορωδίες θα ψάλουν στην πλατεία της Θέρμης, τη Νέα Ραιδεστό, το Νέο Ρύσιο, τα Βασιλικά και τον Τρίλοφο.

Στο δήμο Λαγκαδά, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Αγγέλων Πόλις». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα στηθεί στην πλατεία του Λαγκαδά παραδοσιακό γλέντι, στο οποίο την παράσταση θα κλέψουν τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
Πηγή: agelioforos.gr