«Πρασίνισε» ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας!

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες πρασίνου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Τοποθετήθηκαν, φυτικό υλικό, έτοιμος χλοοτάπητας και χριστουγεννιάτικα έλατα, τα οποία θα στολισθούν από τους περιοίκους στην προσπάθεια της ανάδειξης του έργου και της δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Τα υλικά προέρχονται από τα...
φυτώρια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και από ευγενικές χορηγίες των Δημοτών, ενώ οι εργασίες έγιναν από υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε σχετικά: «Αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη διαμόρφωση πρασίνου στην πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας τη Δευτέρα και την Πέμπτη παραδώσαμε το έργο. Οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Πρασίνου απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι έχουν τη γνώση, τη διάθεση και την ικανότητα να υλοποιούν κάθε έργο αρμοδιότητάς τους άμεσα και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τον κόσμο. Το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να δαπανηθεί ούτε 1€. Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί. Ευχόμαστε στη χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο ο χώρος αυτός να αποτελέσει μια όμορφη νησίδα και να κάνει τη Θεσσαλονίκη πιο φιλική στο δημότη και στους επισκέπτες της».

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση εθελοντών στη 2η Δημοτική Κοινότητα στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετώ την γειτονιά μου».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να βελτιώσει το αστικό περιβάλλον με τη συνδρομή ενεργών δημοτών.

Σκοπός της εξόρμησης είναι η καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής της Παναγίας Φανερωμένης και η φωτογραφική απεικόνισή τους.
Πηγή: econews.gr