Επιδοτήσεις και εγγυημένα κέρδη από τα σαλιγκάρια!

Μάθετε πως να βγάλετε χρήματα, εκτρέφοντας σαλιγκάρια!

Υψηλές αποδόσεις, εγγυημένη διάθεση παραγωγής που εξασφαλίζει καθαρό κέρδος έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα και πολλαπλές επιλογές επιδότησης προσφέρει η επαγγελματική ενασχόληση με την εκτροφή σαλιγκαριών.

Αναμφίβολα αποτελεί μια προσοδοφόρα εναλλακτική δραστηριότητα που την καθιστά ακόμη περισσότερο ελκυστική η δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 

Πέραν του μέτρου 123Α για τη μεταποίηση, που παραμένει ενεργό μέχρι το τέλος του έτους και θέτει ως ελάχιστο κεφάλαιο επένδυσης τις 100.000 ευρώ με ποσοστό επιδότησης που φθάνει το 60%, ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί να επιδοτηθεί ως νέος αγρότης μέσω της πρόσκλησης που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2012, ενώ μια επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στην εαρινή πρόσκληση του Επενδυτικού νόμου τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες σημειώνεται σταθερά συνεχής αύξηση στις πωλήσεις φρέσκων, έτοιμων αλλά και συσκευασμένων προϊόντων. Για φέτος η χονδρική τιμή φρέσκου προϊόντος στην Ελλάδα από εκτροφεία ανοιχτού τύπου είναι 3,80 ευρώ το κιλό, φθάνοντας στη λιανική έως και 12 ευρώ το κιλό.

1. Μέσα από τρία διαφορετικά προγράμματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι καλλιέργειες
2 .Τα 2.500 ευρώ ανά στρέμμα αγγίζουν τα καθαρά έσοδα
Πηγή: ethnos.gr

Θέλετε να μάθετε και για άλλους νέους τρόπους καλλιέργειας?
Τρούφα και Μανιτάρια!