Κατά της ανεργίας η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νέων της Θεσσαλονίκης

Στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα στοχεύσει η «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Θα δοθεί βάρος στη δημιουργία θεσμών για τους νέους, στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, και στην πιστοποίηση δεξιοτήτων που αποκτούν οι νέοι από τη μη τυπική μάθηση, όπως από την ενασχόλησή τους με εθελοντικές δράσεις που τους δίνουν κάποια γνώση πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,...
η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη, και η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, στην επίσημη παρουσίαση της ανάθεσης του θεσμού στη Θεσσαλονίκη για το 2014. Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός δήλωσε την υποστήριξή του στο όλο εγχείρημα.

Ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε την ανάληψη της διοργάνωση του θεσμού από τη Θεσσαλονίκη ως ένα σημαντικό εργαλείο ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδείξει σταδιακά τις νεανικές της δυνάμεις με τους 130.000 νέους, φοιτητές και σπουδαστές, ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα της πόλης. Μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μεγαλύτεροι τις προτάσεις των νέων χαρακτήρισε τη διοργάνωση του θεσμού από τη Θεσσαλονίκη η Χρ.Παλιαδέλη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Μ.Πασχαλίδου, ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκ. ευρώ, αλλά ήδη αναζητούνται χορηγίες και φορείς για συνέργειες, ώστε να μειωθεί το ποσό.
Πηγή: