Σε ρυθμούς hip hop και breakdance η Θεσσαλονίκη

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν για αύριο, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι καλύτερες ομάδες breakdance από τα Βαλκάνια, που θα διαγωνιστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Breakdance «Battle Of The Best».

Στις 3:30 αύριο το μεσημέρι, νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και την Τουρκία θα βρεθούν στον πολυχώρο του Μύλου, σε μια ξεχωριστή γιορτή που φιλοξενείται στην πόλη, με τη συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από το 2005 και κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 1000.

Εκτός από το διαγωνισμό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει hip-hop συναυλίες, σεμινάρια χορού και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν να προωθήσουν στη νεολαία μηνύματα, όπως «Όχι Στα Ναρκωτικά-Ναι στον Αθλητισμό», «Όχι στις Φυλετικές και Κοινωνικές Διακρίσεις».

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη του χορού, να γνωρίσουν νέους από τις χώρες των Βαλκανίων, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, αλλά και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους μαθήματα.

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην πόλη θα διεξαχθεί για ακόμη μια χρονιά το Thessaloniki Hip Hop Festival, ένα σταθερό ραντεβού, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, για τους απανταχού λάτρεις της hip hop κουλτούρας.

Πρόκειται, όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές του, για ένα αστικό καλλιτεχνικό πείραμα που μετεξελίχθηκε σε ένα φυτώριο ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και φορέα ανάδειξης των κυρίαρχων τάσεων του αστικού πολιτισμού (urban culture) ανά τον κόσμο.

Το Thessaloniki Hip Hop Festival 2011 θα διεξαχθεί στον πολυχώρο του Block33.
Πηγή: iefimerida.gr