Διεθνές βραβείο σε Θεσσαλονικιό γραφίστα (Photo)

Σημαντική διάκριση, μεταξύ άλλων 298 συμμετεχόντων, από 55 χώρες, κέρδισε ο νεαρός σχεδιαστής από την Θεσσαλονίκη Στέφανος Μιχαηλίδης, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της οργάνωσης International Freedom of Expression Exchange (Διεθνής Ανταλλαγή Ελύθερης Έκφρασης), για το...
σχέδιο που φιλοτέχνησε. Στην 1η θέση αναδείχθηκε το έργο του Jamie Javier, σχεδιαστή από τις Φιλιππίνες και στην 3η αυτό της Γερμανίδας, Michelle Flunger.

Τα έργα των συμμετεχόντων είχαν ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ατιμωρησίας, 23 Νοεμβρίου. Η οργάνωση International Freedom of Expression Exchange δρα με στόχο να ασκήσει πίεση στην παγκόσμια κοινότητα, ώστε τα εγκλήματα ενάντια στην ελευθερία έκφρασης να μη μένουν ατιμώρητα.

Ο Στέφανος Μιχαηλίδης έχει επίσης βραβευτεί τον Ιούλιο του 2011 με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας της σοκολατοβιομηχανίας Guylian, ενώ έχει συνεργαστεί και με το σχεδιαστή μόδας Filep Motwary. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι 31 ετών και, εκτός άλλων, εργάζεται ως γραφίστας στο περιοδικό free-press “Εξώστης”.

Πηγή: trelokouneli.gr