Συνέντευξη Παπαγεωργόπουλου για τις σε βάρος του κατηγορίες (Video)

Για «πολιτική δολοφονία» κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην συνέντευξη τύπου πού έδωσε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο HolidayInn.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του στην πόλη μέσα από τον αθλητισμό αλλά και από την πολιτική του πορεία σαν δήμαρχος τα τελευταία 12 χρόνια αλλά και σαν δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής,και τόνισε όσον αφορά τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος πώς...
δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να δικαιολογήσει ποσά της τάξεως των 800.000 με 1.000.000 ευρώ αφού προέρχονται όπως λέει χαρακτηριστικά από μισθούς του ιδίου όσο και της οδοντιάτρου συζύγου του.

Ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε με σκληρό τόνο στην κρατική τηλεόραση η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του σε σκρόλ που περνούσε κάτω από την οθόνη έγραφε ψευδώς πώς ο κ.Παπαγεωργόπουλος αδυνατεί να δικαιολογήσει τα ποσά που του αποδίδονται και πως κατά δήλωση του αυτά προέρχονται από προεκλογικό κονδύλι, ενώ άφησε αιχμές και για το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα για τον κ.Σημίτη λέγοντας πως ουδέποτε ελέγχθηκαν οι κατηγορίες Τσουκάτου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπόθεση της υπεξαίρεσης λέγοντας πως αυτή ΄διεπράχθη το 1993 αρκετά πριν ο ίδιος αναλάβει την δημαρχία της πόλης και ότι πρώτος υπέδειξε τον υπεύθυνο υπάλληλο (Παναγιώτη Σαξώνη) ο οποίος και καταδικάστηκε και προφυλακίστηκε, αφού και ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος έθεσε στην διάθεση των δημοσιογράφων βούλευμα με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή το οποίο ουσιαστικά αθωώνει τον πρώην δήμαρχο λόγο του ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του..

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη

Πηγή: krini-kalamaria.blogspot.com