Σπάει την σιωπή της η 20χρονη που για 10 χρόνια φυλάκιζε ο πατέρας της

Συγκλονίζει η ιστορία μια κοπέλας από την Παλαιστίνη την οποία είχε φυλακισμένη ο ίδιος της ο πατέρας για δέκα χρόνια σε σκοτεινά δωμάτια…

Εκείνη 20 χρονών τώρα, για πρώτη φορά ξεσπά, και εξομολογείται με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, πώς κατάφερε να επιζήσει.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από την ιστορία της Baraa Melhem, η οποία άντεξε αυτόν τον ατελείωτο εφιάλτη...
ακούγοντας ραδιόφωνο, βλέποντας στον ύπνο της την μέρα που θα αντικρύσει ξανά τον ήλιο ενώ είχε βρει μια μικρή χαρά στο μήλο με το οποίο τρεφόταν κάθε μέρα…

Η 20χρονη κοπέλα με τα θλιμμένα μάτια, είπε πως απολαμβάνει την αίσθηση που έχει ελευθερία μετά από μια δεκαετία κακοποίησης και βιασμού ενώ ελπίζει με την εμπειρία της να βοηθήσει κι άλλες κοπέλες.

«Η ζωή μου μόλις ξεκίνησε» δήλωσε με συγκρατημένο χαμόγελο η νεαρή γυναίκα κρατώντας στα χέρια της μια κούκλα, καθώς δεν έζησε ποτέ την παιδική ηλικία όπως θα έπρεπε.


Την Baraa έσωσαν οι Παλαιστινιακές Αρχές στο  West Bank της Qalqiliya το Σάββατο. «Ήταν σε αξιοθρήνητη κατάσταση» αποκάλυψε ένας αστυνομικός.

Ο πατέρας της Baraa και η μητριά της, και οι δύο Άραβες πολίτες του Ισραήλ, βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών Αρχών ενώ ο πατέρας θα οδηγηθεί την Τετάρτη στο δικαστήριο.

Η 20χρονη είπε πως την κακοποιούσαν, την τάιζαν ελάχιστα και σπάνια ενώ την ξεκλείδωναν από τα σκοτεινά δωμάτια μόνο το βράδυ για να κάνει δουλειές στο σπίτι.


Της είχαν δώσει μόνο μία κουβέρτα, ένα ραδιόφωνο και ένα ξυραφάκι ενώ πατέρας και μητριά της έλεγαν να αυτοκτονήσει.

«Δεν μισώ τον πατέρα μου. Αλλά μισώ όσα έκανε σε μένα. Γιατί τα έκανε όλα αυτά; Δεν μπορώ να καταλάβω!»προσθέτει η αθώα Baraa.


Όπως η ίδια αποκαλύπτει, η πρώτη φορά που την κλείδωσαν στο μπάνιο ήταν όταν ήταν 10 χρονών και είχε φύγει μακριά από το σπίτι. Η αστυνομία την έφερε πίσω στο σπίτι της και ο πατέρας της την ανάγκασε να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε πως θέλει να ξαναπάει στο σχολείο. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν τεσσάρων χρονών και ο πατέρας της πήρε την επιμέλεια.

Τώρα η Baraa μένει μαζί με την μητέρα της στο Maysoun, σε αραβική γειτονιά της Jerusalem.

«Για μένα αυτό που ζω τώρα στο υπέροχο δωμάτιό μου είναι παράδεισος…»

Η μητέρα της που είναι ξαναπαντρεμένη, είχε συμφωνήσει να κρατήσει ο άντρας της την κόρη τους γιατί σε εκείνη δεν ήταν βίαιος ενώ στον γιο τους ήταν. Του έριχνε σπρέι στα μάτια. Έτσι αποφάσισε να πάρει μαζί της μόνο τον γιο της.

Η 20χρονη είπε πως ο πατέρας της τρομοκρατούσε και τα ετεροθαλή αδέρφια τους η τύχη των οποίων όμως ήταν καλύτερη από την δική της. Δεν τους επέτρεπε να  φύγουν από το σπίτι όταν εκείνος δεν ήταν παρόν ενώ όπως σημείωσε ήταν διανοητικά καθυστερημένα και δεν πήγαιναν σχολείο.

«Φόβος, φόβος και πάλι φόβος. Αυτή ήταν η ζωή μου».

Το ραδιόφωνο της κρατούσε μοναδική συντροφιά ενώ μια μέρα η διάθεση της ανέβηκε όταν άκουσε πως το ζώδιο της ήταν το λιοντάρι, που σημαίνει πως έχει μια δυνατή και φλογερή προσωπικότητα.

Όσο ζούσε με τον πατέρα της, είχαν μετακομίσει δύο φορές. Σε κάθε σπίτι που πήγαιναν την κλείδωναν. Στο τελευταίο την είχαν μέσα σε ένα δωμάτιο το οποίο όπως περιέγραψε μοιάζει με μικροσκοπικό μπάνιο.

Ο πατέρας της την απειλούσε λέγοντάς της πως αν επιχειρήσει αν δραπετεύσει θα την βίαζε μέχρι να μείνει έγκυος . Μετά της έλεγε πως θα την σκοτώσει και πως θα ισχυριζόταν στην αστυνομία πως το έκανε επειδή τους είχε ατιμάσει.

Συγκλονίζει το γεγονός πως μόλις ελευθερώθηκε και αντίκρισε τον ήλιο νόμισε πως τυφλώθηκε από την λάμψη του. «Είναι αυτός ο ήλιος που τόσο χρόνια ονειρευόμουν; Είναι αυτός;….»

Τέλος όταν ερωτήθηκε αν θα ήθελε ποτέ να παντρευτεί είπε «Αν η βία που βίωσα ήταν μεταξύ πατέρα και κόρης, τότε τι μπορεί να συμβαίνει μεταξύ ενός άντρας και της συζύγου του… Όχι δεν θα ήθελα ποτέ να μάθω».
Πηγή: tragiko.com