Στο 30% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη..

«Οταν στην υπόλοιπη Ελλάδα η επίσημη ανεργία βρίσκεται πάνω από 18% (900.000 άνεργοι), στη Θεσσαλονίκη τα στοιχεία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου δείχνουν ανεργία 30%!

Το νούμερο αυτό αποτελεί εκρηκτική ύλη για κοινωνική έκρηξη. Πρέπει γρήγορα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν ότι ένας αναπτήρας αρκεί για να έχουμε έκρηξη». Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη,...
από τη συμπρωτεύουσα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τη Διοίκηση της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος και πρόσθεσε πως, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης ότι, «στο νομό έχουν καταγραφεί 150.000 άνεργοι!»

Παράλληλα υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε νέα υφεσιακά μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά. Είναι αντίθετη στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». Και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του και θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού θα μεταφραζόταν σε επιπλέον 3,5 μονάδες ύφεσης, κακό το οποίο δεν μπορεί να αντέξει ο τόπος».

Τέλος τάχθηκε κατά της οριζόντιας μείωσης και περικοπής των επικουρικών συντάξεων, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν ακόμα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε για ενοποίηση των ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου, γιγαντιαίου ταμείου. Πώς θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί κάτι χωρίς να διαθέτει στοιχεία; Μάλιστα, το 90% των επικουρικών ταμείων δεν έχει καν προϋπολογισμό για το 2012! Πώς θα ενώσουμε τα επικουρικά, όταν δεν γνωρίζουμε ούτε τις προβλέψεις των προϋπολογισμών τους για το τρέχον έτος;» διερωτήθηκε.
Πηγή: adesmeytos.gr