Η Τρόικα του ΠΑΟΚ

Πάει ο Ζαγοράκης και αυτή τη φορά, οριστικά


Ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους της ιστορίας του ΠΑΟΚ, που γνώρισε την αποθέωση πριν 4,5 χρόνια, εκδιώχθηκε τελικά από τον ίδιο τον κόσμο που τον αγάπησε (έστω και αν έγινε από μια "μικρή" μερίδα του).

Από τον ίδιο κόσμο που τώρα καλεί τους υπόλοιπους σε συσπείρωση και στήριξη γύρω από το όνομα του διαδόχου του, Ζήση Βρύζα.

Αξίζει όμως ο οπαδός του ΠΑΟΚ να συνεχίσει να στηρίζει;
Ή μήπως απλά βοηθά στη συνέχιση μιας άρρωστης κατάστασης που περισσότερο θυμίζει την στήριξη της Τρόικας στην Ελλάδα, παρά των οπαδών σε μία ομάδα που αγαπούν..;

Ας δούμε τις ομοιότητες για να καταλάβετε τι εννοώ..
Η Ελλάδα όπως και ο ΠΑΟΚ, έχουν σήμερα στο τιμόνι δύο ανθρώπους που είναι πολύ καλοί σε αυτό που (κανονικά) ξέρουν να κάνουν.
Ο κ.Παπαδήμος είναι ένας ευφυής οικονομολόγος με διεθνή αξία και ο κ.Βρύζας είναι πλέον ένας επιτυχημένος τεχνικός διευθυντής, που ακόμη και το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε πολλούς μνηστήρες γύρω του.

Και οι δύο όμως είναι σε μία θέση που δεν γνωρίζουν, καλούνται να συσπειρώσουν τον κόσμο από τις αντιξοότητες της εποχής και προπαντός, έχουν να αντιμετωπίσουν εκείνους που δεν τους αφήνουν να κάνουν ότι μπορούν..

Στην περίπτωση του Πρωθυπουργού είναι η γνωστή μας Τρόικα που περισσότερο καταστρέφει τον τόπο, παρά τον βοηθά για δικά της συμφέροντα.
Στην περίπτωση του Προέδρου του ΠΑΟΚ, είναι οι οπαδοί της ομάδας, εκείνοι που περίμεναν τον Ζαγοράκη στη γωνία σε κάθε στραβή της ομάδας και που φαινομενικά στηρίζουν τον κ.Βρύζα, μέχρι φυσικά να πάψει και αυτός να τους βολεύει...

100-200 γνωστοί άγνωστοι είναι η Τρόικα του ΠΑΟΚ (και κάποιοι λιγότεροι, που είναι από πίσω τους..)

Είναι οι ίδιοι που έβριζαν ρυθμικά τον Ζαγοράκη κάθε φορά που κάτι δεν τους άρεζε.
Οι ίδιοι που μπήκαν στο γήπεδο και παρά λίγο να κοστίσουν στην ομάδα ΠΟΛΛΑ χρήματα, επειδή πήρε τη μπάλα ο αέρας και επιβεβαίωσε το γιατί την αποκαλούν όπως την αποκαλούν..
Οι ίδιοι που έψαχναν στα γραφεία τον πρώην Πρόεδρο, καταστρέφοντας τα, για να σιγουρευτούν ότι δε θα μείνει ακόμα μία μέρα στην ομάδα.

Αυτοί είναι η Τρόικα του ΠΑΟΚ

Και όπως για την Ελλάδα, όσους φόρους και αν πληρώσω, όσες δουλειές και αν χάσω, όσα χρήματα και αν δώσω, πάλι θα έρθουν οι Τροικανοί να με.. μαμήσουν,
έτσι και στον ΠΑΟΚ, όσα διαρκείας και αν πάρω, όσες μετοχές και αν αγοράσω, όσο υπομονή και αν κάνω, πάλι θα έρθουν οι 100-200 γνωστοί-άγνωστοι με το έτσι θέλω να τα καταστρέψουν όλα.
Αργά η γρήγορα...

Στηρίζοντας αυτή τη στιγμή τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, νοιώθω ότι στηρίζω το σάπιο σύστημα που έδιωξε τον προηγούμενο και θα διώξει και τον νυν ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ.
Νοιώθω σαν να στήριζα τον κ.Παπαδήμο και παρόλο που δεν φταίει αυτός, στηρίζοντας τον καταστρέφω τη χώρα μου. Δεν θα το κάνω, όπως και δεν θα καταστρέψω (ακόμη περισσότερο) την ομάδα μου.

Δεν θα τους κάνω τη χάρη...

Σιγά σιγά, όπως και πριν οι φωνές στον ΠΑΟΚ θα επιστρέψουν, η στήριξη θα πάει περίπατο και θα οδηγηθούμε ξανά προς τον γκρεμό. Αν είναι να γίνει, ας γίνει μια ώρα αρχύτερα, μήπως και καταλάβει ο κόσμος ποιοι πραγματικά ζημίωσαν την ομάδα τόσο καιρό...

Μακάρι η νέα διοίκηση να αποδειχθεί (πολύ) ανώτερη των περιστάσεων και να καταφέρει να κόψει το κακό απ' τη ρίζα. Είμαι σίγουρος ότι ξέρει τον τρόπο, μακάρι να έχει τη θέληση και να μπορέσει να το κάνει.

Και τότε είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα την αγκαλιάσει ξανά και θα ξαναγεμίσει την Τούμπα.
Γιατί, παρά την απομάκρυνση του κ.Ζαγοράκη, το γήπεδο θα παραμείνει μισοάδειο και θα φανεί ποιος ήταν το πραγματικό αγκάθι για την ομάδα... Ο Πρόεδρος ή η ...Τρόικα της;

Έτσι λοιπόν, θα αφήσω τον ΠΑΟΚ μόνο του, να μου αποδείξει ότι μπορεί να περπατήσει χωρίς "πατερίτσες" και να σταθεί δυνατός στα δικά του πόδια.
Όπως αφήνεις ένα παιδί στο ποδήλατο μόνο του για πρώτη φορά. Ή θα τα καταφέρει, ή θα φάει τα μούτρα του, αλλά καλύτερα να γίνει νωρίς, για να ξέρει αν πρέπει να το παρατήσει το.. ποδήλατο.

Εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή στη νέα διοίκηση, για να καταφέρει, όσα δεν άφησαν να κάνει η προηγούμενη.

Δεν στηρίζω την Τρόικα και δε στηρίζω την Τρόικα του ΠΑΟΚ
thessnea.blogspot.com