Δέκα χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο την Πέμπτη

Μέτρα-σοκ απαιτούν οι Tροϊκανοί από την κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να νομοθετήσει επ' αυτών με την μορφή του κατεπείγοντος την ερχόμενη Πέμπτη.

Δέκα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να απολυθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, με διαδικασίες εξπρές...
Θα πρόκειται πάντως για υπαλλήλους που απασχολούνταν σε κατηργημένες ή συγχωνευμένες υπηρεσίες του Δημοσίου (ΙΓΜΕ, ΕΟΜΜΕΧ κλπ) και όχι για οριζόντιες απολύσεις. Δεδομένου ότι η εργασιακή εφεδρεία έχει πλέον ενταφιαστεί και επισήμως, ως λύση προκρίθηκαν οι άμεσες απολύσεις.

  • Θα ανοίξουν τάχιστα τα εναπομείναντα κλειστά επαγγέλματα με νέες διατάξεις που θα φέρουν οι συναρμόδιοι υπουργοί
  • Θα επέλθουν δραστικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
  • Τέρμα οι ωριμάνσεις, τριετίες κλπ που θα παγώσουν για άγνωστο διάστημα.
  • Κόβεται ο 13ος-14ος μισθός πάνω από 1.500 ευρώ. Όσοι παίρνουν κάτω από αυτό το πλαφόν θα τον διατηρήσουν. Όσοι είναι πάνω από αυτό θα λαμβάνουν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας με βάση τα 1.500 ευρώ.

Αυτά τα δεδομένα θα θέσει υπόψιν των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνάντηση που θα έχουν το Σάββατο πιθανότατα.

Είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ιδίως μετά την προχθεσινή «ανταρσία» για ήσσονος σημασίας διατάξεις του πολυνομοσχεδίου όπως το ωράριο των φαρμακοποιών το οποίο καταψηφίστηκε και θα επανέλθει για να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Πηγή: iefimerida.gr