Γλυπτό από βούτυρο ηλεκτροδοτεί φάρμα!

Μετά το πέρας της έκθεσης, ένας αγρότης από την κομητεία Τζουνιάτα της Πενσυλβάνια σκοπεύει να κομματιάσει το γλυπτό και να χρησιμοποιήσει το βούτυρο για να ηλεκτροδοτήσει τη φάρμα του!

Πρόκειται για μια αναπάντεχη χρήση του βουτύρου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας.

Πώς γίνεται όμως αυτό;

Αρχικά, ο βουτυρένιος όγκος θα ανακατευτεί σε ένα λάκκο με κοπριά. Με αυτό τον τρόπο το βούτυρο θα μετατραπεί σε αέριο. Μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο μείγμα κοπριάς-βουτύρου, θερμαίνονται σε μια ειδική μονάδα μετατροπής κοπριάς σε καύσιμο μεθάνιο.

“Οι μικροοργανισμοί μπορούν να διασπάσουν τα μόρια λίπους σε λιγότερο περίπλοκες μοριακές δομές. Η θέρμανση επιταχύνει τη λειτουργία τους, καθώς πασχίζουν να επιζήσουν και να αναπαραχθούν. Προσπαθούν να τραφούν και να δημιουργήσουν περισσότερα βακτήρια” λέει ο Γκλεν Κάουφμαν επιστήμονας του τμήματος Γεωργίας του πανεπιστημίου Penn State.

Η διαδικασία αυτή οδηγεί στην παραγωγή μεθανίου το οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα έως ότου το μείγμα διασπαστεί εντελώς σε μεθάνιο. Σε αυτό το σημείο δεν απαιτείται παρά η σύνδεση μιας γεννήτριας μεθανίου.

Ο τυχερός αγρότης με το βουτυρένιο γλυπτό δεν είναι ασυνήθιστος στη διαδικασία. Συνεργάζεται με το παρακείμενο εμπορικό κέντρο από το οποίο συγκεντρώνει υπολείμματα τροφών για να τροφοδοτεί τη μονάδα μετατροπής σε μεθάνιο.

Συχνά παράγει πλεόνασμα ενέργειας το οποίο μεταπωλεί στον διαχειριστή του δικτύου.
Πηγή: econews.gr