Παραπλανητικούς ισχυρισμούς ως προς την περιεκτικότητα των προϊόντων της σε ζάχαρη, γεγονός που παραβιάζει την Κοινοτική νομοθεσία, περιλαμβάνουν χυμοί κυπριακής εταιρείας, η οποία κυκλοφορεί τα προϊόντα της σε Μακεδονία και Θράκη.
Προβαίνοντας σε αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις εγχώριες βιομηχανίες, που διακινούν φυσικούς χυμούς, οι χυμοί της εν λόγω εταιρείας είναι φθηνοί, γιατί «φορτώνονται» με ζάχαρη, γεγονός που απαγορεύεται ρητά από...
τους ευρωπαϊκούς Kανονισμούς. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τονίζουν στη συσκευασία τους ότι πρόκειται για χυμούς «χωρίς προσθήκη ζάχαρης».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τα συμπεράσματα ευρωπαϊκού εργαστηρίου, που εξέτασε τους χυμούς της εν λόγω εταιρείας, προκύπτει η προσθήκη ζάχαρης.
Παράλληλα, κατά την εργαστηριακή εξέταση προκύπτει σωρεία άλλων παραποιήσεων σε σχέση με τις ετικέτες των συστατικών των προϊόντων, όπως σορβιτόλη, που υπερβαίνει κατά πολύ τα ανώτατα όρια, καθώς και ινοσιτόλη, που δεν αναγράφεται καθόλου στη συσκευασία και χρησιμοποιείται στα… καθαρτικά.
Το εργαστήριο θεωρεί τα προϊόντα μη αυθεντικά, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/112/EC για τους φρουτοχυμούς, αλλά και κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χυμών και Νέκταρ (AIJN).
Ο εύκολος τρόπος να πουλήσεις φτηνά νόστιμους χυμούς είναι να τους φορτώσεις στη ζάχαρη και στις ειδικές γλυκαντικές και χρωστικές ουσίες, αδιαφορώντας για την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών. Ο δύσκολος –και νόμιμος– είναι να επενδύσεις στην κατάλληλη ποικιλία πορτοκαλιών, την έρευνα και την τεχνολογία.
Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο ΕΦΕΤ θα είχε βρει την κομπίνα. Αλλά σήμερα δεν ξέρουμε εάν έχει καν τα εργαστήρια που του επιτρέπουν να ανιχνεύσουν τις συγκεκριμένες ουσίες...
Από αναγνώστη του thessnea
Προβαίνοντας σε αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις εγχώριες βιομηχανίες, που διακινούν φυσικούς χυμούς, οι χυμοί της εν λόγω εταιρείας είναι φθηνοί, γιατί «φορτώνονται» με ζάχαρη, γεγονός που απαγορεύεται ρητά από...
τους ευρωπαϊκούς Kανονισμούς. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τονίζουν στη συσκευασία τους ότι πρόκειται για χυμούς «χωρίς προσθήκη ζάχαρης».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τα συμπεράσματα ευρωπαϊκού εργαστηρίου, που εξέτασε τους χυμούς της εν λόγω εταιρείας, προκύπτει η προσθήκη ζάχαρης.
Παράλληλα, κατά την εργαστηριακή εξέταση προκύπτει σωρεία άλλων παραποιήσεων σε σχέση με τις ετικέτες των συστατικών των προϊόντων, όπως σορβιτόλη, που υπερβαίνει κατά πολύ τα ανώτατα όρια, καθώς και ινοσιτόλη, που δεν αναγράφεται καθόλου στη συσκευασία και χρησιμοποιείται στα… καθαρτικά.
Το εργαστήριο θεωρεί τα προϊόντα μη αυθεντικά, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/112/EC για τους φρουτοχυμούς, αλλά και κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χυμών και Νέκταρ (AIJN).
Ο εύκολος τρόπος να πουλήσεις φτηνά νόστιμους χυμούς είναι να τους φορτώσεις στη ζάχαρη και στις ειδικές γλυκαντικές και χρωστικές ουσίες, αδιαφορώντας για την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών. Ο δύσκολος –και νόμιμος– είναι να επενδύσεις στην κατάλληλη ποικιλία πορτοκαλιών, την έρευνα και την τεχνολογία.
Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο ΕΦΕΤ θα είχε βρει την κομπίνα. Αλλά σήμερα δεν ξέρουμε εάν έχει καν τα εργαστήρια που του επιτρέπουν να ανιχνεύσουν τις συγκεκριμένες ουσίες...
Από αναγνώστη του thessnea