Το.. χώσιμο του Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Πόπη Ταπανίδου και η απρόσμενη της απάντηση (Video)

Σκεφτόμαστε, αλλά είναι μάλλον αδύνατο να βρούμε μια πιο άβολη περίσταση από αυτήν στην οποία βρέθηκε η Πόπη Τσαπανίδου.

Μετά την εμφατική άρνηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου να παραλάβει το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο του, ο σπουδαίος ποιητής φιλοξενήθηκε σε ζωντανό link στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της, στον ΣΚΑΪ.

Δείτε τον λόγο που ο καλεσμένος της, προσέβαλε την κυρία Τσαπανίδου, αρκετές φορές μάλιστα, αλλά και την απρόσμενα ρεαλιστική, σοβαρή, έντιμη και αποκαλυπτική της απάντηση, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας!

"Περίπου εκνευρισμένος" όπως παραδέχτηκε στην πορεία της κουβέντας, ο ποιητής ξεκίνησε την επίθεση στη δημοσιογράφο με το καλημέρα.
Κυριολεκτικά.  
Η παρουσιάστρια έκανε το λάθος να του ζητήσει το λόγο που αρνήθηκε τη βράβευση. "Και γιατί θέλετε να τα ξέρετε όλα; Ας πούμε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, τι θέλετε να σας απαντήσω;", είπε μετά την "καλημέρα" ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Στη συνέχεια, η επίθεση κορυφώθηκε με προσβολές και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο της δημοσιογράφου -την οποία εξήγησε ο ποιητής πως δεν γνωρίζει καν σαν φυσιογνωμία- με την Πόπη Τσαπανίδου να απαντά χαμογελαστή, αλλά προφανώς αμήχανη σε κάθε "μομφή" του ποιητή.

Η απίστευτη απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου

Με μια επιστολή που φέρει την υπογραφή της και τιτλοφορείται "Σας ευχαριστώ κ. Χριστιανόπουλε", η δημοσιογράφος τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού της site σχετικά με το συμβάν, ουσιαστικά πλέκοντας το εγκώμιο του καλεσμένου της!


Αναλυτικά η επιστολή:

"Ανεξάρτητος, διαφορετικός, αυθάδης, σταθερός, αντισυμβατικός, μόνος απέναντι σε όλους τους συντεταγμένους με τα πρέπει. Με έναν τρόπο ζωής ιδιαίτερο και με τα κότσια να ζήσει βροντερά, τη ζωή αυτή, στο στενό πλαίσιο μιας πόλης μεγάλης -επειδή την λάτρεψε-, αλλά και τόσο μικρής που απομυθοποιεί εύκολα.

Μόνος απέναντι σε μυαλά κλειστά, συμβιβασμένα και υποκριτικά. Να «φωνάζει» με τον τρόπο του χρόνια τώρα.

«Είμαι απαρηγόρητος. Τίποτα δεν σώζει την Ελλάδα. Τίποτα». Είπε, φώναξε και –τι κρίμα, τι άδικο- κάποιοι έμειναν να σχολιάζουν τον τόνο της φωνής. Το ιδιαίτερο του λόγου του.

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ήταν εκεί, δίπλα μου, στο παραθύρι. Αφορμή για την πρόσκληση, η άρνησή του να παραλάβει το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το σύνολο του έργου του.

«Εγώ είμαι συνεπής, εσείς δεν είστε ενήμερη» με μάλωσε θυμωμένος που δεν θεώρησα απολύτως φυσιολογική τη στάση του. Και είχε δίκιο. Του έκανα μια ερώτηση την οποία είχε απαντήσει με ένα από τα καλύτερα συγγράμματά του κοντά 35 χρόνια πριν. Το «Είμαι εναντίον» ήταν η διακήρυξη ζωής του. Οι αρχές στις οποίες έμεινε πιστός σε όλη του τη ζωή. 35 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο «εναντίον». Δεν εξαγοράζει, δεν εξαρτάται, δεν εξαργυρώνει, δεν «ξεπουλιέται», δεν προωθεί και δεν προωθείται. Αντιδρά με πράξεις και με συνέπεια.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, σήμερα, εξέφρασε την απελπισία του ότι η χώρα αυτή δεν σώζεται. Γιατί χάσαμε τον στόχο. Γιατί δεν μείναμε «εναντίον». Εμείς, οι άλλοι, οι πριν και οι μετά… Οι περισσότεροι.

Και μεις, οι περισσότεροι, τον ξαναχάσαμε τον στόχο! Μείναμε στην εύκολη προσέγγιση. Μας έκαψε ο λόγος του. Μας έτσουξε. Ποιος είναι αυτός που μιλάει έτσι; Που δεν διαβάζει εφημερίδες και δεν ξερει ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Που δεν «υποκλίνεται» μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα; Ποιος είναι αυτός που αγνοεί και περιφρονεί όχι μόνο δημοσιογράφους, αλλά και καταξιωμένους συναδέλφους του. Ποιος είναι αυτός που τολμά να μιλά έτσι σε μια κυρία στην τελική; Ε; Πάει τα έχασε!

Είναι ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και τα έχει τετρακόσια. Είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους. Ένας από τους τελευταίους σημαντικούς. Που τόσο λίγους έχει πια αυτή η χώρα, για να του ξαναπροτείνουν το μεγάλο βραβείο των γραμμάτων. (Μα καλά εκεί στο Υπουργείο πολιτισμού τόσο πολιτισμός πια! Δεν ξέρανε τι εστί Χριστιανόπουλος δεν ρώταγαν; Δεν έψαχναν στο google βρε αδελφέ, για να μην φανεί η μιζέρια μας η εθνική και η πνευματική μας φτώχεια;)

Είναι ο Ντίνος Χριστιανόπουλος που του έκοψαν τη σύνταξη και έσφιξε το ζωνάρι αλλά ζει μια χαρά και σήμερα. Γιατί δεν την καταπίνει αμάσητη την «τροφή». Αντιθέτως την φτύνει στα μούτρα αυτών που ΔΕΝ είναι «εναντίον».

«Είμαι απαρηγόρητος. Τίποτα δεν σώζει την Ελλάδα. Τίποτα». αυτό φώναξε σήμερα με τον δικό του τρόπο. Το ακούσατε;

Σας ευχαριστώ κ. Χριστιανόπουλε, που μας αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμα φρέσκοι άνθρωποι, με ισχυρό σύστημα αξιών! Ότι δηλαδή, υπάρχει ελπίδα".


Πηγή: cosmo.gr

Μαθήματα αυτογνωσίας, ταπεινοφροσύνης και ρεαλισμού απο την κυρία Τσαπανίδου.
Υποκλινόμαστε...