Βαλεντίνος στο ......παρά πέντε

10 έξυπνες, οικονομικές και τσεκαρισμένα αποτελεσματικές προτάσεις για την σημερινή ημέρα , σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη και τελικά το γιορτάσεις!


Home entertainment

Αν μείνετε σπίτι τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου σημαίνει σεξ. Αν όμως κάνεις και κάτι από τα παρακάτω, σημαίνει καλύτερο σεξ. 

Μαγείρεψε για εκείνη


Τρικ αρχαίο, δοκιμασμένο και αξεπέραστο. Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν συγκινείται μπροστά στη θέα ενός δείπνου που μαγειρεύτηκε από τα χέρια του αγαπημένου της, αποκλειστικά για εκείνη. Και μεταξύ μας, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το πιάτο σου, άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι ένα αριστούργημα της μοριακής κουζίνας για να την εντυπωσιάσει. Μπορεί να είναι κάτι απλό, γρήγορο και hot – όπως για παράδειγμα λαχταριστά (και πανεύκολα) home-made fajitas.

Φτιάξε ένα compilation


Κάποτε ήταν mixtape, τώρα είναι CD. Τίμησε την ημέρα με τον πιο παραδοσιακό, old-school τρόπο και δημιούργησε για εκείνη ένα χειροποίητο μουσικό compilation. Φυσικά θα θελήσει να το ακούσετε επιτόπου, οπότε χαμήλωσε τα φώτα, άναψε αν σου βρίσκεται κανένα διαφημιστικό κερί και βάλ'το να παίζει. Ας ελπίσουμε πως δεν θα περιέχει τα greatest hits των Motley Crue.

Κρύψε τον θησαυρό


Πρέπει να το παραδεχθείς, ακούγεται διασκεδαστικό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά post it, τα οποία θα κολλήσεις σε αναπάντεχα σημεία του σπιτιού και τα οποία θα την οδηγούν από το ένα στο άλλο. Δεν είναι ανάγκη να καταλήγουν απαραίτητα σε δώρο. “Θησαυρός” μπορεί να είναι απλά μια κάρτα, μέσα στην οποία θα της γράφεις με δικά σου λόγια τι αισθάνεσαι για εκείνη. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό; (Πολύ. Το ξέρουμε. Αλλά αξίζει να προσπαθήσεις).

Πλήρωσέ τη με επιταγές


Άνοιξε ένα έγγραφο στον υπολογιστή σου και φτιάξε μια λίστα με μερικά πράγματα που ξέρεις στάνταρ πως τα απολαμβάνει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να της κάνεις μασάζ στην πλάτη, να της φτιάχνεις καφέ το πρωί και να βλέπετε μαζί ρομαντικές κομεντί μέχρι κάτι άλλο, στο σεξ, που δεν θέλουμε να το φανταστούμε αυτή τη στιγμή - φτάνει που το ξέρεις εσύ. Τύπωσε τα, σύρραψε τα (θα σου λέγαμε πώς να περάσεις κορδελίτσα ανάμεσά τους, αλλά θα σε χάσουμε για πάντα από αναγνώστη) και χάρισέ της τα σε μορφή μπλοκ επιταγών, τις οποίες θα εξαργυρώσει όποτε εκείνη θέλει.

Let’s go outside

Είτε γιατί δεν έχεις δικό σου σπίτι να βρεθείτε, είτε γιατί θεωρείς την ημέρα μια καλή αφορμή για να βγείτε έξω, αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα σε αυτή την πόλη.   

Wine tasting


Tο έδαφος που χάνει το clubbing, το κερδίζουν πλέον τα μικρά bars με χαρακτήρα και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και μερικά wine bars που πρόσφατα άνοιξαν στην πόλη. Το Fabrica de Vino έχει αφιερώσει τις Τρίτες του σε δοκιμές κρασιών ελλήνων παραγωγών, και ειδικά στις 14 Φεβρουαρίου, μπορείς να απολαύσεις μια μεγάλη ποικιλία λευκών και κόκκινων από το Κτήμα Εύχαρις. Σκοτεινά, ρομαντικά και με το πιο ποιοτικό αλκοόλ να ρέει να ποτήρια, το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε ταξί για την επιστροφή σας.  

Cocktailing


Από το Pop και το Baba au Rum, μέχρι το 42 και το Tailor Made, η πόλη είναι γεμάτη με cool μπαρ στα οποία μπορείς να απολαύσεις πρωτότυπα cocktails που εμπνέονται οι mixologists για σένα. Αν όμως πέρα από την ποιότητα σε ενδιαφέρει και η ποσότητα (τι να σου κάνει μόνο ένα), στο Cocktail Code (Τριπτολέμου 35, Γκάζι), θα ακούσεις 80’s και 90’s love tunes και εσύ και η συνοδός σου θα απολαύσετε τα δεύτερα cocktail δωρεάν. Αν πάλι το ζητούμενο για εσένα είναι η σωστή ατμόσφαιρα και όχι το ίδιο το ποτό, σήμερα το βράδυ στο bar theater Faust (Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12), μπορείς να απολαύσεις ένα μυστηριώδες, sexy μουσικό αφιέρωμα στη γαλλική jazz από τους Fenia Papadodima et les Zazous.

Dining


Πολλά εστιατόρια έχουν συντονιστεί με το οικονομικό κλίμα της εποχής και σε special μέρες σαν τη σημερινή προτείνουν ειδικά μενού σε ειδικές τιμές. Στο Dirty Ginger (Τριπτολέμου 46 & Περσεφόνης), ο σεφ έχει δημιουργήσει πιάτα ειδικά για τη γιορτή, σε τιμές που κυμαίνονται γύρω στα €10/κυρίως πιάτο και €4/επιδόρπιο. Αν θες, βέβαια, να το κάνεις πιο οργανωμένα, στο Air Lounge του Fresh Hotel (Σοφοκλέους 26) μπορείς να απολαύσεις με θέα ρομαντικό πλήρες μενού 4 πιάτων με €40/άτομο. Τα hip δωμάτια του design ξενοδοχείου ξεκινούν από €70 με πρωινό. Just saying. 

+3 κλισέ δώρα για να ξεμπερδεύεις

Δεν έχεις όρεξη να οργανώσεις τίποτα indoors, ούτε έχεις κέφι για να βγεις outdoors παρέα με όλα τα ζευγαράκια της Αθήνας. Το μόνο που θες είναι να κάνεις χαρούμενο το κορίτσι σου με ένα γρήγορο, ανώδυνο τρόπο. Αναγκαστικά θα ακολουθήσεις την πεπατημένη.

Eσώρουχα


Κλισέ, αλλά δεν θα την χαλάσουν κιόλας. Η kinky σκέψη μετράει. Σκοπός σου είναι να βρεις τη λεπτή ισορροπία όσο-πρέπει-πρόστυχο και όσο-πρέπει-cute ώστε να αρέσουν και στους δυο σας. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν Valentine’s Edition σειρές εσωρούχων, οι οποίες δεν είναι καθόλου άσχημες - και σίγουρα είναι καλύτερες από ένα κατσιασμένο αρκουδάκι. 

Γλυκά


Ξέχνα τα σοκολατάκια. Το trend στα γλυκά αυτή την περίοδο είναι τα cupcakes και οι γυναίκες τα λατρεύουν. Στο I Love Cupcakes στην πλατεία Εσπερίδων της Γλυφάδας, όλη μέρα ψήνουν custom-made εορταστικά πολύχρωμα κεκάκια (τα οποία μάλιστα διατίθενται σε Giant μέγεθος, δηλαδή περίπου όσο μια τούρτα). Θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως, αρκεί το κορίτσι να μη βρίσκεται σε φάση δίαιτας.

Λουλούδια


Ναι, λουλούδια. Τόσο χαμηλά και τόσο στα τετριμμένα έχεις πέσει. Τουλάχιστον μην περιμένεις να της τα δώσεις όταν συναντηθείτε. Στείλ’ τα στο γραφείο. Τα άνθη σου σίγουρα θα την κάνουν χαρούμενη - ακόμη πιο χαρούμενη όμως θα την κάνει η ζωγραφισμένη ζήλεια στα πρόσωπα των γυναικών συναδέλφων της.
Άντε, και του χρόνου.
oneman.gr