Στο μηδέν ο σχεδιασμός για τα τραπεζοκαθίσματα

«Στον αερα» φαίνεται ότι βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο σχεδιασμος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καφέ και των μπαρ στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος.

Δύο κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο κατά της νομιμότητας της κανονιστικής πράξης του δήμου, με την οποία αποφασιζόταν η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και έθεσαν το κατεπείγον της ασφάλειας των...

πεζόδρομων.

Ζήτησαν δε -και πέτυχαν - την έκδοση προσωρινής διαταγής, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα (δηλαδή η αίτηση προσωρινής ρύθμισης του θέματος).
Κατά συνέπεια, «στον αερα» δε βρίσκεται μόνο ο σχεδιασμος του δήμου για τα τραπεζοκαθισματα στους συγκεκριμένους πεζόδρομους (με κίτρινη διαγράμμιση στο δάπεδο), αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες της Ικτίνου και της Ζεύξιδος στους οποίους – τουλάχιστον για το 2011- παραχωρήθηκε άδεια λειτουργίας, βάσει αυτού του σχεδιασμού. Αυτό εξήγησε και προχτές στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης, που έφερε το θέμα προς συζήτηση ζητώντας να μάθει τι θα γίνει τώρα με τη νομιμότητα αυτών των αδειών.

Εν αμφιβόλω τίθεται έτσι κι όλος ο σχεδιασμός της διοίκησης του δήμου περί ευταξίας με τα τραπεζοκαθισματα, αφού η Ικτίνου και η Ζεύξιδος θεωρήθηκαν περιοχές – πιλότοι, που θα αποτελούσαν παράδειγμα και για άλλα σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Παράλληλα, έναν και πλέον χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση του δήμου εμφανίζει χαρακτηριστική καθυστέρηση στην εφαρμογή έστω και αυτού του σχεδιασμού, αφού ακόμη και στην πλατεία Αριστοτέλους όπου είχε παρουσιαστεί ανάλογο σχέδιο διαγράμμισης, ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει.
Πηγή: agelioforos.gr