Μειώσεις τιμών στα τιμολόγια σταθερής και Internet

Μειώσεις τιμών στα τιμολόγια της σταθερής τηλεφωνίας και του Ιντερνετ δρομολογεί η χτεσινή έγκριση των αποτελεσμάτων του κοστολογικού ελέγχου του ΟΤΕ για το 2012, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Από τον καινούργιο κοστολογικό έλεγχο προκύπτουν μειωμένες τιμές χονδρικής για τα πάγια μηνιαία τέλη (-6,9% έως -17,2%), το κόστος τερματισμού των κλήσεων στο δίκτυο του ΟΤΕ (-18,5%), την αλλαγή τηλεπικοινωνιακού παρόχου (κόστη προεπιλογής και φορητότητας -2% έως -61%), καθώς και...
για τις περισσότερες από τις ρυθμιζόμενες υπηρεσίες χονδρικής και λιανικής.

Μετακύλιση

Οι μειώσεις αυτές ενδέχεται να μετακυλιστούν από τους εναλλακτικούς παρόχους και στους πελάτες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ αδυνατεί να προσφέρει χαμηλότερες τιμές, καθώς τα πακέτα λιανικής του δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από την Επιτροπή.

Επίσης, χθες, η ΕΕΤΤ ενέκρινε τις τιμές για την παροχή υπηρεσιών χονδρικής «γρήγορου Ιντερνετ» (VDSL) από τα γνωστά ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, ενώ, για πρώτη φορά, ορίστηκαν τιμές και για την παροχή υπηρεσιών VDSL και από τα αστικά κέντρα του ΟΤΕ. Η διάθεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών αναμένεται από τον ερχόμενο Ιούνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, οι τιμές που εγκρίθηκαν θα ισχύσουν αναδρομικά από τις αρχές του έτους, με την εξαίρεση των τιμών για τις οποίες δεν αποδείχθηκε κοστοστρέφεια και θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευση της απόφασης της ΕΕΤΤ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πηγή: ethnos.gr