5 Απίστευτες Οφθαλμαπάτες! (Photos)

Είναι σημαντικό να εξασκείτε τον εγκέφαλό σας και τι καλύτερος τρόπος από το να χρησιμοποιήσετε μερικές απίθανες οπτικές ψευδαισθήσεις; 

Το Moillusions είναι ένα site που είναι αφιερωμένο στο να σας δείξει κάθε δυνατό είδος οπτικής ψευδαίσθησης που μπορείτε να σκεφτείτε.

Με λίγα λόγια οι παρακάτω εικόνες φαίνεται αδύνατο να ισχύουν, όμως υπάρχει πάντα κάποιο κρυμένο μυστικό!

Θα μπορέσετε να βρείτε τι παίζει με τις παρακάτω εικόνες..;!


1. Η αδύνατη ξύλινη δοκός


Με την πρώτη ματιά μπορείτε να δείτε δύο ξεχωριστά κομμάτια ξύλου όμως το δεύτερο κομμάτι μοιάζει σαν να έχει εξαφανίζεται στο πουθενά! Η άκρη στο δεύτερο κομμάτι είναι αρκετά προφανής αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε το πού τελειώνει, πού χάνεται με το πάτωμα ή οτιδήποτε άλλο..

Τι μπορεί να κάνει ένας καλός φωτογράφος ε..;

2. Ο αδύνατος κύβος


Η επόμενη ψευδαίσθηση δημιουργείται επίσης χρησιμοποιώντας απλά ξύλο. Ωστόσο αυτό δεν χρειάζεται οποιοδήποτε ψηφιακό εξοπλισμό για να ξεγελάσει το μάτι. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα σταθερό χέρι με το κόψιμο των ξύλων και τοποθέτηση των κομματιών για να δημιουργήσετε ένα αδύνατο κύβο, βέβαιο ότι θα γίνει ένα καταπληκτική οφθαλμαπάτη. Η μία προϋπόθεση, ωστόσο, είναι ότι ο φωτογράφος τη λήψη της φωτογραφίας έχει μια πολύ συγκεκριμένη οπτική γωνία φωτογραφίας, για να κρατήσει το μυστικό της ψευδαίσθησης, που είναι η κορυφαία γραμμή.


Μπορείτε να καταλάβετε πώς η επάνω γραμμή κόβεται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα; 

3. Ο αδύνατος τροχός του Moebius


Το ωραίο με αυτή την οφθαλμαπάτη είναι το ότι ο καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει ένα άτομο, αντί των αναμενόμενων χάμστερ να τρέχει στον τροχό. Ο άνδρας τρέχει συνέχεια ωστόσο, είναι ο ίδιος μέσα, έξω, ή στην άκρη του τροχού;

Σε ποια κατεύθυνση είναι η περιστροφή των τροχών; Αν κοιτάξετε τα μπαράκια μπορείτε εύκολα να δείτε ότι ο τροχός περιστρέφεται δεξιόστροφα. Αλλά ρίξτε μια ματιά στις οριζόντιες γραμμές στο εσωτερικό του τροχού, ισχύει πάλι το ίδιο..; Μοιάζει αριστερόστροφα, ε;

Σκοπός της ψευδαίσθησης αυτής είναι να σας κάνει να πιστέψετε ότι ο τροχός περιστρέφεται και προς τις δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

4. Η ψευδαίσθηση του Stonehenge


Ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου είναι το Stonehenge, αλλά ξέρατε ότι κάποιος to έχει χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει μια οπτική ψευδαίσθηση; Αυτή είναι πραγματικά μια ζωγραφιά που δημιουργήθηκε από τον Norman Parker και με την πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη μια προκαθορισμένη έννοια του Στόουνχεντζ στο μυαλό τους, βοηθάει πάρα πολύ στο "μπέρδεμα".

Έτσι, ένα άτομο θα ήταν ικανό να ρίξει μια ματιά στην φωτογραφία και να πεί, "Ε, αυτό είναι το Στόουνχεντζ, ωραία".

Όμως τι συμβαίνει όταν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις στήλες; Χρησιμοποιώντας ό, τι κανονικά θα ήταν οι ακτίνες του ήλιου ο καλλιτέχνης δημιούργησε στήλες που εξαφανίζονται. 

Ποιές από αυτές είναι πραγματικές και ποιες είναι μια ψευδαίσθηση;

5. Το αδύνατο τρίγωνο


Αυτή την τελευταία οφθαλμαπάτη, πραγματικά μπορείτε να τη δημιουργήσετε μόνοι σας με Legos.

Προσοχή, SPOILER!: Για να δημιουργήσετε αυτή τη ψευδαίσθηση θα δημιουργήσετε το μισό τρίγωνο, πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια με τρία Legos με 8 βούλες και ένα με 4. Στη συνέχεια, στο κάτω δεξιά 8άρι προσθέτουμε οκτώ 4άρια Legos και στην κορυφή του σωρού, ένα ακόμη 8άρι στραμμένο προς τα αριστερά. Με την κατάλληλη γωνία της κάμερας, θα φανεί ότι έχετε δημιουργήσει ένα αδύνατο τρίγωνο!
Οι φωτογραφίες είναι από το thehuffingtonpost.com.

thessnea.blogspot.com