Απανταχού fans του Harry Potter, ξεσαλώστε!

Η πολυαναμενόμενη ιστοσελίδα της J.K. Rowling για τα-πάντα-όλα σχετικά με τον Χάρι Πότερ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές Απριλίου!

Η ιστοσελίδα Pottermore ανακοινώθηκε πέρυσι, με προγραμματισμένη έναρξη τον Οκτώβριο. Όμως μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι ο επανέλεγχος της επεκτάθηκε μετά τις πληροφορίες από τους πρώτους χρήστες ότι...
"είναι σαφές ότι η αρχική πλατφόρμα μας δεν θα ήταν κατάλληλη, όταν εκατομμύρια περισσότεροι χρήστες ήρθαν στην ιστοσελίδα".

Το site υποτίθεται ότι θα προσφέρει e-book εκδόσεις των επτά μυθιστορημάτων του Χάρι Πότερ, αλλά ο εκπρόσωπος της Ρόουλινγκ, Μαρκ Hutchinson δήλωσε την Πέμπτη ότι η ημερομηνία για την έναρξη της πώλησης των e-books δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Η Ρόουλινγκ για χρόνια είχε αντισταθεί στο να μετατρέψει τη δουλειά της και σε ψηφιακή μορφή.

Το Pottermore

Το site είναι πραγματικά μια εξερεύνηση στον κόσμο του Χάρι Πότερ, όπως διαβάσαμε στο huffingtonpost.com. Κάθε κεφάλαιο του κάθε βιβλίου έχει σχεδιαστεί πάνω σε flash-based έργα που μπορούν να διερευνηθούν, να μεγεθυνθούν, και να κάνετε click πάνω τους.

Είναι επίσης κάτι σαν κυνήγι θησαυρών. Ο χρήστης πρέπει να συλλέξει στοιχεία που κυμαίνονται από το ξυπνητήρι του Χάρι στο ντουλάπι κάτω από τις σκάλες μέχρι ένα φιαλίδιο του αίματος μονόκερου. Προχωρώντας, θα συλλέξει κάρτες βατράχων σοκολάτας με διάφορους μάγους της ιστορίας, καθώς και βιβλία γεμάτα με ξόρκια και γνώσεις του κόσμου της μαγείας.


Το να πούμε ότι το Pottermore αποτελεί μια καθηλωτική εμπειρία, είναι σίγουρα μια συγκρατημένη περιγραφή. Οι εικόνες (τουλάχιστον για το πρώτο βιβλίο) είναι καλύτερες από ό, τι είδατε στο σινεμά. Μόλις φτάσετε στο Diagon Alley είστε σε θέση να πάτε για ψώνια για τις προμήθειες σας (που θα χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα) και στη συνέχεια θα πρέπει να πάει να αγοράσει το ραβδί σας.

..Η συνέχεια τον Απρίλιο!

thessnea.blogspot.com