Ολοκληρώνεται το «Πάρκο της Γαλλίας» στη Θεσσαλονίκη

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ανάπλαση του χώρου πρασίνου, απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, για τη δημιουργία του «Πάρκου της Γαλλίας», τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 12.00, έπειτα και από τη συμβολική φύτευση του χώρου από μαθητές του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Elysée.

Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του...
Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Κριστιάν Τιμονιέ και του Προέδρου του Σωματείου «Φίλοι του πρασίνου Θεσσαλονίκης», Γρηγόρη Νικολαΐδη, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το «Πάρκο της Γαλλίας», που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου, είναι μια ιδέα που γεννήθηκε κατά την εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού της νέας σοδειάς του Beaujolais nouveau 2011 στις 8/11/2011, που έγινε με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν υπέρ του Σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», με σκοπό την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου προς τιμή της Γαλλίας. Το σωματείο πρότεινε τη διαμόρφωση ενός δημοτικού χώρου πρασίνου σε «Πάρκο της Γαλλίας» με δομικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν αυτό τον χαρακτηρισμό.

Ο χώρος αυτός του πρασίνου έχει εμπλουτιστεί με νέα φυτά και θα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση φωτογραφιών με πάρκα του Παρισιού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκτός από την διάθεση του χώρου, ανέλαβε την εγκατάσταση του αρδευτικού δικτύου και την φυτοτεχνική του διαμόρφωση μαζί με την διάθεση φυτών.

Οι «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», συνέταξαν τη μελέτη αναμόρφωσης του πάρκου που περιλαμβάνει το φυτοτεχνικό της μέρος και το σχεδιασμό εγκατάστασης των φωτογραφιών. Η μελέτη έγινε αφιλοκερδώς από την κα Χατζηαθανασιάδου Αθηνά , Γεν. Γραμματέα του σωματείου και Προϊσταμένη Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά. Επίσης οι Φίλοι του Πρασίνου διέθεσαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, για την αγορά των φωτογραφιών και 35 δένδρων, 105 θάμνων και 30-50 νάνων τριανταφυλλιών.

Με χορηγίες που εξασφάλισε το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας έγινε προμήθεια των καλαίσθητων, γαλλικού τύπου στύλων στους οποίους θα αναρτηθούν οι φωτογραφίες.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις αδελφοποιημένες πόλεις και τις φίλες χώρες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινάμε με το πρώτο πάρκο της Γαλλίας. Ακολουθούν τα πάρκα της Μπολόνιας, της Λειψίας και της Κέρκυρας. Χαιρόμαστε που στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του πράσινου της πόλης μας βρίσκουμε τόσους πολλούς φίλους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Κριστιάν Τιμονιέ και τους “Φίλους του Πρασίνου”, για τη διαρκή υποστήριξη και αγάπη στο Δήμο Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Πηγή: pro.com.gr